10. A. Baterea Zu San Li

Punctele Zu San Li se află pe Meridianul Stomacului (St 36) în zona anterior-exterioară a gambelor, la trei-patru degete sub genunchi, între oasele tibie şi peroneu.

POSTURA

1. Staţi în picioare, tălpile uşor depărtate, greutatea repartizată uniform pe ambele picioare; genunchii sunt uşor flexaţi, iar trunchiul uşor aplecat spre în faţă, în aşa fel încât palmele să poată coborî cu uşurinţă în zona gambelor.

2. Palmele se strâng în pumn fără a contracta musculatura braţului sau pe cea a degetelor 3. Bateţi simultan punctele Zu San Li de la ambele gambe în ritm de trei; baterile vor avea fermitate, dar nu vor fi rigide, în aşa fel încât intensitatea loviturii să apară din greutatea braţului. Dacă se înregistrează durere la nivelul punctului, nu vă opriţi, ci continuati circa 5 minute. În caz contrar, baterile nu vor înceta până la apariţia durerii.

ACTIVITATEA MENTALĂ

Metoda de batere este similară cu cea folosită pentru punctele Nei Guan şi ShouSanLi, în sensul fermităţii baterii, dar păstrând relaxarea la nivelul braţelor şi al activităţii mentale, ca mijloc de direcţionare şi focalizare a Qi-ului.

baterea punctelor Zu San Li

SCOP

1. Reglarea Splinei şi a Stomacului. Nu este vorba doar de organele interne propriu-zise, ci şi de o gamă largă de funcţii, de la digestie şi tonus muscular şi până la controlul sângelui şi al fluxului ascendent şi descendent de energie în organismul uman. Rezultate bune în caz de indigestie, diaree sau lipsă de apetit, în unele forme de atrofii musculare, hemoragii şi sângerări excesive, anemie, oboseală, edeme şi afecţiuni reumatice.

2. Tratarea afecţiunilor din Încălzitorul Inferior. Baterea punctelor Zu San Li,  însoţită de direcţionarea mentală a energiei de vindecare spre locul bolnav, poate duce la ameliorarea sau chiar vindecarea afecţiunilor situate de la ombilic in jos (picioare, rinichi, vezică urinară, ficat, vezică biliară, intestine) indiferent că este vorba de litiaze, prolaps sau tulburări de metabolism. Datorită efectelor benefice ce apar, unele stiluri de acupunctură prescriu într-o gamă foarte largă de afecţiuni pe lângă tratamentul specific, stimularea punctelor Zu San Li, chiar dacă acestea nu sunt direct corelate cu boala tratată.

3. Tonifică Qi-ul în întregul organism, întăreşte corpul şi mintea, creşte rezistenţa organismului la atacul agenţilor patogeni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: