10. C. Baterea Nei Guan

În continuare prezentăm complet acest exerciţiu cu precizarea că exerciţiile qigong nu se învaţă din cărţi, reviste sau de pe internet, ci de la o persoană avizată, în timpul cursurilor de iniţiere ale Maestrului Lin Kai Ting sau la microcursurile trainerilor acreditaţi ai Şcolii Qilingong, Federaţia Naţională de Qigong din România.

Mai bine să vezi  o dată, decât să citeşti de zece ori.

Prezentarea este doar cu scopul de aducere aminte. Trebuie înţeles că poziţia, respiraţia şi activitatea mentală pot fi învăţate din cărţi, dar traseul energetic poate fi transmis doar faţă în faţă. Iar pentru a înţelege scopul şi a culege beneficiile este nevoie de o practică constantă, răbdătoare, zi de zi.

Punctele Nei Guan sunt localizate pe faţa  internă a  antebraţului, cam la  trei degete de  încheietura palmei.

POSTURA

1.Adoptaţi o poziţie relaxată şi firească; se  recomandă să staţi în picioare, tălpile uşor depărtate, greutatea repartizată uniform pe  ambele picioare.

2.Ridicaţi antebraţul stâng, îndoind uşor  cotul, astfel încât palma relaxată să fie îndreptată în sus  (se bate  mai întâi punctul de pe antebraţul stâng).

3.Inchideţi pumnul drept, fără a contracta musculatura braţului sau pe cea a  degetelor.

4.Bateţi punctul Nei Guan în ritm de trei;  baterile vor avea fermitate, dar nu vor fi rigide, ele realizându-se corect dacă forţa loviturii apare din greutatea braţului. Daca se
înregistrează durere în punctul Nei Guan,  nu vă opriţi, ci continuaţi cam 5 minute. In caz contrar, baterile nu vor înceta până la apariţia durerii.

Se efectueaza aceleaşi bateri şi la antebraţul drept.

ATENŢIE !

-Loviturile aplicate trebuie sa fie energice;  primul semn al exersării corecte este acela că zona punctului Nei Guan devine foarte dureroasă.

-La început, loviturile nu vor fi foarte putemice; pe măsură ce avansaţi în practică, treptat, baterile vor fi din ce în ce mai putemice, până la limita durerii.

ACTIVITATEA MENTALĂ

Suntem atenţi numai la baterea punctelor Nei Guan.

SCOP

Prin vibraţiile produse de căderea pumnului, în  punctul respectiv se aduce un aport de qi care are ca efect deblocarea meridianelor, stimularea funcţionării organelor şi inducerea, în acest mod, a stării de sănătate.

Se activează nu  numai punctul Nei Guan şi meridianul pericarului pe care se află, ci şi puncte de pe meridianele adiacente – meridianul inimii şi  meridianul plămânului. lată de ce acest exercitiu are efecte benefice în primul rand la  nivelul inimii şi al plămânilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: