02. Stilul QilinGong

Stilul QilinQong este un stil de qigong, benefic sănătăţii şi înţelepciunii, benefic însăşi vieţii.

QilinGong conţine esenţa celor cinci stiluri tradiţionale de Qigong: medical, al artelor marţiale,  daoist, budist şi confucianist.

Denumirea stilului QilinGong provine de la Qilin – animal magic din mitologia chineză, reprezentat ca având cap de dragon, coarne de căprior, corp de tigru, copite de taur, coadă de leu şi trupul acoperit cu solzi. Qilin-ul este un simbol al înţelepciunii, seninătăţii şi prosperităţii.

Din formele tradiţionale au fost eliminate toate elementele cu rol decorativ, care întârziau obţinerea rezultatelor.  De aceea stilul QilinGong este perfect adaptat omului mereu ocupat al societăţii moderne, fiind extrem de eficient în eliminarea stresului. Stilul QilinGong permite obţinerea unor rezultate benefice, puternice şi rapide. Acest stil îţi permite să te implici profund în proiectele tale (carieră, familie, comunitate), rămânând totuşi detaşat. Să faci orice activitate cu plăcere, doar din plăcerea de a o face, fără să fii afectat de rezultatul final. Îţi măreşte răbdarea şi anduranţa la schimbările rapide din jurul tău, sociale sau naturale, la ceea ce numim în mod generic stresul societăţii moderne.

Stilul QilinGong poate fi practicat concomitent cu activităţile de rutină ca mersul pe jos, şezutul pe scaun sau chiar în timpul somnului. Este un stil care poate fi practicat 24 de ore din 24.  De aceea stilul QilinGong,  bazându-se pe o înţelepciune străveche, este perfect  adaptat timpurilor moderne, ideal pentru cei foarte ocupaţi, care se pot bucura de efectele lui într-un timp scurt.

În trecut, practicanţii de qigong se retrăgeau în mănăstiri izolate din munţi. Stilul QilinGong nu necesită retragerea din societate, ci din contră, permite o integrare mai bună a practicantului în aceasta.  Măreşte empatia cu cei din jur, te face mai împăcat cu tine însuţi şi cu ceilalţi. Te face o persoană mai echilibrată, mai responsabilă, pe care alţii se pot baza.

În stilul QilinGong se pune accent pe lucrul esenţial, cultivarea virtuţii sub toate aspectele sale: moralitate, compasiune, înţelegere, respect. Respectul pentru ceilalţi implică acceptarea diferenţelor de opinie, datorate diferenţelor între generaţii şi sexe, vederilor politice şi religioase, stării de sănătate. Numai în acest fel se instalează pacea interioară şi armonia  care facilitează obţinerea rezultatelor în plan fizic, psihic şi spiritual.

Beneficii:

(Medicale) Vei reuşi să previi o serie de boli. Vei avea o rezistenţă crescută la boli. Vei învăţa tehnici de autovindecare. Vei dobândi o stare de sănătate ameliorată sau vei reuşi să te vindeci.

(Cosmetice) Îţi vei menţine tinereţea, frumuseţea şi îţi vei prelungi viaţa.

(Intelectuale) Îţi vei dezvolta înţelepciunea şi memoria. Îţi vei dezvolta capacităţile speciale, potenţiale, în funcţie de particularităţile tale energetice.

(Emoţionale) Vei fii împăcat cu tine şi nu îţi va mai fii teamă. Vei avea armonie în familie şi în comunitate.

(Sociale) Vei fii respectat şi apreciat de cei din jur. Te vei integra mai bine în societate.

(Legate de destin) Vei ieşi cu bine din situaţii dificile, potrivnice. Vei evita dezastrele, calamităţile, epidemiile. Vei avea succes în ceea ce-ţi propui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

<span>%d</span> blogeri au apreciat: