Secretele medicinei tradiţionale din China aduse la Tulcea

(de pe site-ul adevarul.ro)

Pe data de 21 septembrie 2012, la Tulcea s-a semnat un acord de cooperare în domeniul medical prin care Spitalul de Medicină Tradiţională Chineză din regiunea Suzhou va trimite în Tulcea medici chinezi pentru a susţine conferinţe şi a acorda consiliere şi pregătire în medicină tradiţională chineză, respectiv acupunctură, masaj şi presopunctură, iar cinci medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea beneficiază de pregătire în spitalul din China.

Acordul în domeniul medical este primul act de acest gen semnat în baza Protocolului de stabilire a relaţiilor de înfrăţire între judeţul Tulcea, România, şi oraşul Suzhou, Republica Populară Chineză, protocol care a fost semnat în anul 1995.

puncte de acupunctura
„Medicina tradiţională chineză capătă din ce în ce mai mult teren şi în România, iar dorinţa noastră a fost ca împreună să facem mai mult şi mai bine pentru populaţia judeţului Tulcea. Dorim ca în luna septembrie a acestui an să demarăm o campanie umanitară pentru persoanele cu venituri modeste şi să le oferim consultaţii timp de o lună, ca urmare a acestui stagiu de pregătire efectuat de medicii tulceni în China”, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor, Elena Stamate.

„Doresc ca această colaborare să aibă mai mult succes în continuare”, a menţionat consulul general al Chinei în Constanţa, Zhou Linsheng.

Suzhou a dat naştere unui mare număr de talente şi medici recunoscuţi. Şcoala Medicală Wu a avut o contribuţie la dezvoltarea medicinii tradiţionale chineze, pe tot parcursul evoluţie sale. Spitalul de Medicină Tradiţională Chineză Suzhou a luat naştere în 1956. După mai mult de 50 de ani de dezvoltare, a devenit un spital tradiţional chinez modern şi multilateral structurat, încorporând tratament medical, predare academică şi cercetare. Spitalul are colaborări cu peste zece ţări din lume, cum ar fi Germania, Franţa, Japonia, Singapore, Belgia şi Australia.
puncte de acupunctura2
Emilia Stamate, medic oftalmolog, Zenobie Stoianovschi, medic fiziokinetoterapeut, Dominic Niculescu, medic fiziokinetoterapeut, Cristina Miron, asistent medical, Gabriela Pintilie, asistent medical au făcut parte din delegaţia care a plecat la începutul acestui an în China. Dr. Stamate, dr. Stoianovschi şi dr. Niculescu se specializează în acupunctură şi terapii tradiţionale chinezeşti iar asistentele medicale în kinetoterapie şi în special masaj.

„Echipa tulcenilor a avut ocazia să înveţe de la medici specialişti din China, într-un spital foarte modern, cu 21 de etaje, cu o clinică specializată pe medicina tradiţională chineză. Această iniţiativă a autorităţilor locale din Tulcea a pornit din faptul că, trebuie să recunoaştem, medicina tradiţională chineză capătă din ce în ce mai mult teren, iar pacienţii doresc acest tip de medicină alternativă“, spune dr. Stamate.

ventuze bambus

„Noi am început cu primele forme de tratament tradiţional, acupunctura, aplicarea acelor ventuze de bambus, care au fost folosite şi la noi, am aflat noi tehnici de masaj terapeutic“, a declarat dr. Zenobie Stoianovschi, unul dintre primii care au beneficiat de acest protocol de colaborare între Tulcea şi Suzhou. Dr. Dominic Niculescu a discutat despre presopunctură, tehnică de tratament axată pe aplicarea unei forme de presiune pe anumite puncte din corpul uman. Acesta a făcut referire şi la faptul că pentru medicii tulceni este un element de noutate să lase medicamentele pentru acest tip de tratament.

VINDECĂRI MIRACULOASE DUPĂ DOAR ZECE ZILE!

Cele două asistente ce au revenit de la specializare s-au declarat impresionate de metodele medicilor chinezi.
„Am efectuat trei luni de pregătire teoretică şi practica în domeniul presopuncturii, reflexoterapie, kinetoterapie şi acupuncturii. Am rămas plăcut impresionată de faptul că pacienţi cu diverse afecţiuni cum ar fi accidente vasculare cerebrale, pareze faciale şi multe altele după zece zile de tratament au plecat perfect vindecaţi. Am avut privilegiul să lucrez într-un spital cu 21 de etaje, cu tradiţie, cu profesori deosebiţi care au tratat pacienţi din întreaga lume “a povestit la revenirea din China asistenta Miron Cristina.

„Presopunctura pe care am învăţat-o în China şi o voi aplica în Tulcea, este o tehnică înrudită cu acupunctura. Vom aplica şi reflexoterapia, o tehnică ce are ca scop eliminarea toxinelor şi stimularea tuturor funcţiilor organismului. Sunt fericită că am făcut parte din această echipă şi am avut prilejul de a învăţa tehnici noi şi am convingerea că pacienţii tulceni vor fi mulţumiţi “a declarat asistenta Gabriela Pintilie

TRATAMENTE GRATUITE LA MEDICAL CENTER

În baza aceluiaşi protocol, în toamna acestui an urmează să ajungă la Tulcea o echipă de medici chinezi, care să înceapă o „caravană“ medicală în beneficiul tulcenilor.

Tehnicile învăţate în China vor fi aplicate la centrul de sănătate „Medical Center “, acolo unde funcţionează de zece ani un cabinet de fizioterapie.
„Ne-am dorit să ne perfecţionăm şi să abordăm şi această latură a medicinii tradiţionale chineze. La Medical Center avem contract cu Casa de Asigurări şi pacienţii vor putea beneficia de tratament gratuit. Vor veni şi doi medici din China ce vor lucra la noi, cu sprijinul Consiliului Judeţean şi vom avea şi o acţiune umanitară, vom oferi tratament unor persoane ce nu au posibilităţi sau acces la acest tip de medicină.
Vom încerca să le oferim tratamente pacienţilor care au mai puţine posibilităţi materiale, dar şi celor în cazul cărora tratamentele medicamentoase nu au dat rezultatele dorite. Cred că per total circa 300 de persoane din Tulcea vor beneficia gratuit de asistenţa specializată a doctorilor din China “, a declarat preşedinta Colegiului Medicilor, Elena Stamate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: