Despre terapia QiGong

Interviu cu dr. Jiang Feng

Puteţi urmări interviul în următorul videoclip.

-Qigong este o ramură a medicinii.

– V-aţi născut în 1965, aţi învăţat Qigong de la un maestru budist (Xuan Kong de la templul Shaolin, specialist în Yi Jin Jing) şi aţi practicat cu el. Mai târziu aţi combinat Qigong cu dharma budistă. Este acest lucru adevărat?

– Da, da… Principiul Qigong este de a acţiona asupra corpului uman cu o putere … energie … pentru a echilibra energiile yin şi yang din corpul uman. Pentru a schimba unele structuri nesănătoase care există în corpul pacientului.

-Medicina tradiţională chineză (TCM) vorbeşte de asemenea despre acest lucru.

– TCM face acelaşi lucru dar este dificil să se ajungă la rezultatul scontat. Un medic TCM oferă tratamente în principal după diagnosticul pulsului şi poate folosi acupunctura sau cuţitul-ac inventat de Zhu Hangzhang, precum şi unele plante medicinale.

De exemplu pentru a vindeca migrena doctorul trebuie să detecteze cauzele şi simptomele bolii. După o judecată corectă el va oferi tratamentele corespunzătoare cu ace şi plante medicinale. Vindecarea prin acupunctură are nevoie de un timp foarte lung pentru a se realiza. Dacă se folosesc plante medicinale, mai întâi pacientul trebuie să înghită ceaiul sau pilulele, apoi medicamentul ajunge în stomac şi în intestine unde este absorbit. După aceea corpul va filtra medicamentul şi va lua părţile sale folositoare. Astfel dacă pacientul ingerează 10% substanţă activă partea care efectiv devine funcţională pentru vindecare este de numai 1% sau chiar 0,5% în funcţie de situaţia concretă.

Totuşi qigong-ul este diferit. Un pacient va primi aceeaşi cantitate de energie pe care vindecătorul o emite. Energia va intra în corpul uman în câteva secunde şi va începe să producă efecte imediat. Viteza sa este mare, iar repetarea tatamentului de mai multe ori va rezolva problema cu succes.

Medicina şi Dharma budistă. Există două părţi independente ale medicinii: abilităţile şi medicamentele. Abilităţile se referă la capacităţile vindecătorului, iar medicamentele sunt agenţi care pot ajuta procesul de vindecare. Noi folosim abilităţile noastre, medicamente, Dharma budistă şi apoi folosim qigong-ul ca pe o metodă care asistă procesul. Toate astea funcţionează sinergetic.

Acum să discutăm conceptual. Maestrul meu este un călugăr. De la el am învăţat un anumit sistem. Peste acesta am suprapus propriile noastre principii şi idei. Am studiat medicina în colegiu, apoi am urmat şi alte studii de specialitate. Gradat am stabilit un sistem academic propriu structurat în propriul nostru stil. Maestrul meu a introdus în acest sistem medicina tradiţională, iar noi am introdus medicina sistemică, mai intelectuală şi mai cuprinzătoare.

Kung fu (măiestria) se obţine prin practică. Dacă nu atingi nivelul cerut, dar declari că ai kung fu, eşti doar un începător. Nu spunem că un vindecător începător nu poate avea rezultate. El poate avea unele rezultate, dar nu va putea atinge scopul vindecării. De exemplu, atunci când un învăţăcel studiază 3-5 ani într-o şcoală, nivelul său este destul de redus. În mod normal el nu poate să înceapă să scrie articole în profesiunea sa. Putem spune că înţelege anumite cuvinte, dar a compune cărţi este peste nivelul său. La fel este în qigong, dacă ştii două sau trei tehnici şi ieşi afară şi te autointitulezi „mare maestru qigong” sau „mare doctor TCM” vei fi complet în afara realităţii. Despre qigong nu este util să se vorbească cu cuvinte mari.

Urmează o demonstraţie de qigong (cu degetele-sabie incinerează de la distanţă o foaie de hârtie). O altă demonstraţie pe pacienţi poate fi vizualizată în următorul videoclipCu tehnica degetelor-sabie energizează apa care poate fi băută de către pacienţi.

–         Am emis o radiaţie energetică masivă spre hârtie. Dacă o persoană are cancer de sân, în timpul tratamentului ea nu va simţi prea multe la suprafaţă, însă în interior tumoarea se va modifica.

–         Este posibil ca pacientul să simtă vreo durere?

–         Desigur, va simţi puţină durere, apare la fel ca o arsură obişnuită la nivelul pielii.

–         Este un fel de energie?

–         Este un fel de energie. Nu poţi vedea energia (qi) deplasându-se, însă câmpul energetic este foarte intens. Unii pacienţi suferă de tumori cerebrale care nu pot fi operate. Dacă sunt operaţi ar putea muri. Astfel de probleme nu pot fi rezolvate de TCM. Nu se poate rezolva nici prin medicina modernă, de asemenea. În această situaţie terapia qigong este cea mai sigură. Atunci când pacienţii sunt trataţi prin qigong, ei nu sunt injectaţi cu medicamente, apoi nu trebuie operaţi şi nici nu e necesar să consume medicamente.

TCM, la fel ca şi medicina modernă, este divizat în departamente precum medicină internă, ginecologie, chirurgie, etc. Qigong nu este la fel. Toate bolile, din cap până în picioare, pot fi tratate prin qigong. Energia nu separă bolile. Ea poate distinge la modul grosier între energia pozitivă (Zhen Qi) şi energia negativă (Bing Qi). Recunoscând energia negativă o poate elimina din corp lăsând energia pozitivă în locul ei. În plus poate promova creşterea celulelor şi a ţesuturilor. De exemplu atunci când vasele de sânge sunt blocate undeva poţi suferi atacuri cerebrale. După aceasta nu îţi mai poţi mişca gura sau degetele nu mai corespund corect comenzilor. După terapia qigong sângele intoxicat poate fi dizolvat. Persoanele care au suferit atacuri cerebrale mai mult ca sigur au blocaje în sistemul circulator. După eliminarea sângelui intoxicat sângele pur şi energia pot fi transferate de la părţile sănătoase la cele bolnave ale corpului. În acelaşi timp producţia de celule sanguine noi este stimulată. Atacurile cerebrale pot fi vindecate prin qigong foarte bine, dar terapia are totuşi limitele ei. Probleme ca hipertensiunea şi atacurile cerebrale pot fi vindecate dacă pacientul are nervii intacţi. Dacă nervii sunt deterioraţi pacientul nu va putea fi vindecat niciodată. Aici se aplică următoarea metaforă: Muţi un copac din locul său şi pentru asta îi smulgi rădăcinile până suferă arsuri. Apoi vrei să replantezi copacul. Acel copac nu va mai fi niciodată acelaşi chiar dacă fiinţele celeste ar veni să îl salveze. Nici Buddha GuanYin nu are o soluţie să salveze acel copac. Prin urmare în situaţia în care pacienţii cu probleme serioase nu au nervii distruşi îi invităm să ne viziteze pentru a primi ajutor.

Desigur terapia qigong nu este oferită rigid numai pentru un anumit tip de boli aşa cum le-am menţinat mai devreme.

–         Terapia qigong are o rată mare de succes?

–         Aş putea spune că rata de succes este destul de mare.

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. Pajor Alexandru
    Iun 01, 2016 @ 04:17:57

    Am 62 ani.Folosesc tehnicile învățate de la maestrul Lin Kai Ting . Mi-am făcut recent analizele,inclusiv tomografie,ecografie.Rezultatele au ieșit foarte bune.Toate organele sunt intro stare forte bună.Rinichii,colecistul fără urme de depuner

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: