Regim pe bază de carne sau vegetarian?

de John Thomas

„Omul înţelept nu mănâncă foarte multă carne, dar nici nu este un vegetarian radical. Secretul constă în calea de mijloc!”

Există o dogmă adânc înrădăcinată în convingerile celor preocupaţi de sănătate potrivit căreia vegetarienii ar fi mai inteligenţi şi mai sănătoşi decât cei care preferă carnea. Orice vegetarian ştie – pe bună dreptate – că atunci când un mâncător de carne se îmbolnăveşte sau îmbătrâneşte şi trece la un regim „vegetarian”, sănătatea lui se îmbunătăţeşte rapid.

Întrebarea este „de ce” se bucură mâncătorii de carne de o sănătate mai bună atunci când trec la un regim bazat îndeosebi pe legume şi fructe proaspete? Pentru simplul motiv că ei îşi echilibrează în acest fel dieta alimentară.

Personal, am trecut de ambele părţi ale baricadei: am fost mai întâi un mare mâncător de carne, apoi un vegetarian radical, după care mi-am revenit în simţiri. Iată ce am învăţat însă din această experienţă:

 1. Orice aliment impune un anumit stres asupra corpului fizic (dacă este consumat în exces şi pe o perioadă lungă de timp fără a respecta armonia celor cinci arome).
 2. Calitatea digestiei este cea care dictează rezultatele (funcţionarea organelor interne, în special a Stomacului şi Splinei).
 3. Secretul sănătăţii şi al vitalităţii constă în păstrarea echilibrului (yin-yang).

Sănătatea şi vitalitatea depind de capacitatea sau de incapacitatea noastră de a prelucra integral „alimentele”, nu de faptul că suntem vegetarieni sau mâncători de carne. Realitatea este că cu cât mâncăm mai puţin, cu atât mai mult vom trăi  De aceea, sfatul meu este să mâncaţi legume şi fructe proaspete, care nu generează un stres prea mare asupra organismului, şi să reduceţi cantitatea de carne ingerată, dar şi cantitatea totală de alimente pe care le consumaţi. (Ultima parte nu trebuie citită de anorexici sau cei malnutriţi; trebuie să mănânci un pic mai puţin, atât cât să nu te simţi sătul, asta nu înseamnă mult mai puţin, încât să ai permanent obsesia slăbitului; dacă mănânci foarte mult şi nu te îngraşi trebuie să vezi dacă nu ai o problemă funcţională; ideea de bază este de a restabili legătura dintre corp şi minte, să simţi cât şi ce anume are nevoie corpul şi să nu te mai ghidezi după teorii şi păreri exterioare, care la modul general sunt bune, dar n-au nicio legătură cu proprietăţile particulare ale corpul tău).

Tehnicile de vindecare, care includ şi o dietă echilibrată, necesită de regulă o reprogramare a felului în care gândesc oamenii. Chiar dacă acţionezi corect, gândirea negativă te poate doborî, căci corpul percepe realitatea minţii, nu pe cea obiectivă. 90% din bătălie se câştigă în planul minţii.

O persoană cu gândire pozitivă, fericită, plină de iubire, poate elimina orice formă de dezechilibru al corpului. Evident, opţiunile sale mentale corecte trebuie transpuse şi în plan fizic pentru ca succesul să fie deplin. Dumnezeu realizează miracole, dar îndeosebi pentru oamenii care iau decizii corecte! Aţi înţeles?

Reclame

Un comentariu (+add yours?)

 1. Lege si Ordine
  ian. 14, 2014 @ 18:48:25

  In ce priveste qi-gongul sunt exercitii pe care poate am sa le fac am vorbit cu cineva sa imi arate si caut sa-i arat ceva exercitii mai ales mamei mele care are spondiloza lombara.
  Atata timp cat nu se incadreaza in vreo secta toate exercitiile energetice orientale sunt bune.

  Personal am renuntat la carne acum 6 ani, in primul rand pe motive etice, dar nu impuse dogmatic, ci bazandu-ma pe adevarul universal, nu adevarul lui X sau Y. Practic culturism si exercitii de forta. Cel mai mai puternic om din lume powerlifterul Patrik Baboumian este vegan din anii 2000.
  -Despre ce este vorba: multi trec la veganism fara sa aplice corect aceasta alimentatie. Din cauza asta fac carente si in loc sa critice modul gresit de aplicare a caii critica insasi veganismul. Altii ataca veganismul ca se simt in vina ori sunt platiti de industria carnii care in SUA, Anglia si Olanda e in decadere. Iar altii care se fac vegani nu constientizeaza corect veganismul, motivele pentru care se fac vegani si viata lor devine o sfortare cu energii refulate. In ce priveste alimentatia, exista si plante care sunt yang, astfel echilibrul yin si yang se poate obtine si astfel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: