Zhao Puti (II)

de Ke Yunlu

Zhao Puti când avea cinci sau şase ani era un băiat obişnuit la fel ca toţi cei de vârsta sa. Într-o zi se juca pe malul râului ce curgea în apropiere de casa sa. A  aruncat un băţ în râu şi îl privea cum pluteşte spre un grup de lebede. Acest râu era legat de un lac a cărui apă se scurgea în râu. Numeroase plante de lotus creşteau pe acest lac. Zhao urmări lebedele care se mişcau încet spre acest lac pentru a se hrăni, uită de băţul său şi încet începu să le urmeze pe lebede. Cu cât se apropia mai mult de lac cu atât putea să vadă mai bine minunatele flori de lotus care pluteau la suprafaţa lacului. Erau roz şi albe şi formau un strat la fel de gros ca un covor plutitor. Zhao Puti se opri brusc, continuă să se uite la flori, fără să se mişte, parcă era într-o transă şi aceste flori îl atrăgeau cu o putere misterioasă.

În acest moment, un bătrân ce purta nişte haine obişnuite întunecate veni pe cărarea ce şerpuia în jurul lacului. Îl văzu pe Zhao uitându-se la florile de lotus şi văzu strălucirea din ochii băiatului. Bătrânul se opri lângă Zhao, puse delicat mâna sa pe capul băiatului şi îl întrebă cum îl cheamă, ce vârstă are şi unde stă. În timp ce băiatul răspundea, observă faţa sa cu atenţie.

– Ai vrea să vezi o floare de lotus uriaşă? întrebă el.

Zhao Puti îşi ridică faţa micuţă, privi la bătrânul gentil şi dădu din cap afirmativ. Bătrânul se aşeză pe iarbă în poziţie de lotus, îşi împreună mâinile într-o poziţie de rugăciune şi închise ochii. Începu să şoptească ceva încet. Spontan, Zhao începu să-l imite pe bătrân. Se puse în faţa bătrânului în poziţie de lotus şi închise ochii. Bătrânul deschise uşor ochii şi zâmbi când îl văzu pe Zhao şezând acolo.

– Acum priveşte cu atenţie, îi spuse băiatului.

Zhao şezând acolo cu ochii închişi uşor începu să vadă o lumină aurie. Bătrânul încă aşezat în poziţie de lotus începu să leviteze. Încet corpul său părăsi solul. De jos corpul său se vedea ca o uriaşă floare de lotus care emitea o bogată lumină aurie. Când bătrânul coborî încet la sol lumina aurie dispăru treptat.

Bătrânul atinse cu grijă umerii băiatului şi spuse:

– Te-am aşteptat mulţi ani. Ai vrea să devii ucenicul meu?

Zhao dădu din cap ca şi cum ar fi ştiut ce înseamnă asta. Bătrânul, cum află băiatul mai târziu era un călugăr budist care trecuse de ceva vreme de a nouăzecea sa aniversare şi rătăcea prin ţară după ce templul său fusese distrus. El merse la tatăl lui Zhao, un ţăran onest şi un budist înfocat. El a fost de acord să-şi lase fiul să-l urmeze pe bătrân şi să-l înveţe stilul său secret de qigong. Zhao Puti, atât de tânăr, este astăzi un mare maestru al stilului Lotus Qigong.

+++

Pe o pajişte verde plată, înconjurată din toate părţile de mesteceni şi chiparoşi, şed în rânduri regulate, ţinând în stil budist în faţa pieptului palmele împreunate, câteva mii de oameni. În faţa lor, pe o scenă deschisă, şade în poziţie lotus tânărul maeastru, învăţându-i qigong.

Yuan Chue şi Yan Yan s-au aşezat mai aproape de scenă. Maestrul era cufundat în starea qigong, faţa sa, bună şi liniştită, care zâmbea uşor, amintea de statuia lui Buddha. Acesta era marele maestru al stilului Lotus Qigong, Zhao Puti.

– Atât de tânăr şi deja un mare maestru? Întrebă în şoaptă Yan Yan.

– Încă din copilărie a învăţat cu un profesor remarcabil, îi răspunse tot în şoaptă Yuan Chue.

– De ce are acest nume de Lotus Qigong?

– Este o şcoală budistă. La budişti lotusul este un simbol special. El este amintit în sutrele budiste, este adesea pictat şi se află în multe temple budiste. Lotusul nu este doar un simbol, în practica meditativă budistă este un model al mişcării minţii şi qi-ului.

– Model? În ce sens?

– De exemplu, ce este Micul Circuit Celest în qigong? Este o linie circulară care urcă pe coloana vertebrală şi coboară prin mijlocul pieptului şi abdomenului. Este un cerc şi este un model al mişcării qi-ului pe Micul Circuit Celest. Fiecare stil de qigong are propriul său model. Există sute, chiar mii de stiluri şi modele.

– Ei bine, şi stilul Lotus Qigong?

– Se poate vizualiza că în regiunea abdomenului se deschide o floare de lotus, care devine tot mai mare şi mai mare, ocupă întregul Univers. Apoi aceasta se contractă treptat, se micşorează şi revine în interiorul abdomenului. Sau putem vizualiza că şedem pe această floare. Sau…ascultă mai bine ce spune el şi vei afla totul. Cum stai cu inima, nu te simţi mai bine?

– Da, mult mai bine! Într-adevăr totul este în regulă. Cum explici asta?

– Lecţia sa este specială deoarece simultan cu predarea pe cale orală, maestrul acţionează asupra auditoriului său cu ajutorul qi-ului. Toţi cei prezenţi pot simţi asupra lor acţiunea sa binefăcătoare. Ai văzut, este suficient să atingă cu mâna sa microfonul că din difuzor se aude un sunet ascuţit. Într-adevăr cum Zhao Puti lua microfonul din difuzoare se auzea un zgomot ascuţit.

– De ce se întâmplă asta? întrebă Yan Yan.

– El are o energie impresionantă, inclusiv de natură electromagnetică. Ei, haide acum să-l ascultăm pe maestru.

În curând prima parte a lecţiei s-a terminat. Unul din ascultători a ridicat mâna şi a întrebat despre poziţia corpului în timpul practicii. Pentru a arăta mai bine poziţia, maestrul, care până atunci şezuse în poziţie lotus pe podea, brusc, fără a-şi schimba poziţia, uşor şi lin se ridică în aer, a plutit pentru o vreme deasupra podelei, iar apoi la fel de lin s-a aşezat pe masa aflată puţin mai în spate.

Toţi cei prezenţi şi-au întins gâturile, ochii le erau cât cepele. Printre rânduri se auzi un murmur, doar cu toţii au putut vedea cu proprii lor ochi levitaţia! În mod direct!

Deodată un bătrân îşi aruncă atelele cu care venise la lecţie şi se apropie de estradă. Îşi spuse numele şi povesti:

– Merg în atele de mai mult de zece ani, iar acum, priviţi, pot merge normal.

Cu un pas sigur păşi de câteva ori pe estradă înainte şi înapoi.

Toţi începură să aplaude.

Unul după altul se ridicară zece oameni, şi începură să povestească de schimbările uimitoare ale stării lor de sănătate. Un surd a început să audă, la altul i-a trecut o durere puternică în umăr, la altul a început să se ridice o mână paralizată de mai mulţi ani…

– Mulţi, spuse maestrul, vor simţi o îmbunătăţire mai târziu, peste o zi, două. Iar acum să trecem la partea a doua a cursului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: