Ziua Mondială Tai Chi şi Qigong 2012

de Sorin Ilie Bîrlea

Ziua Mondială Tai Chi şi Qigong (World Tai Chi and Qigong Day – WTCQD 2012) este un eveniment anual care are loc în ultima sâmbătă a lunii aprilie, pe 28 aprilie 2012, pentru a promova practicarea Tai Chi şi Qigong în sute de oraşe din peste 70 de ţări începând din 1999, manifestare fondată de către Bill Douglas din SUA, aceste practici fiind tot mai răspândite în lume datorită efectelor rapide pe care le au asupra corpului omenesc.
Practicarea acestor tehnici are ca efect îmbunătăţirea şi reglarea sistemului nervos, îmbunătăţirea şi reglarea sistemului circulator, reglarea funcţiilor sistemului digestiv, îmbunătăţirea funcţiilor sistemului respirator, reglarea funcţionării sistemului endocrin şi, nu în ultimul rând, este o metodă antiîmbătrânire, menţinând corpul sănătos cu eforturi minime prin îmbunătăţirea circulaţiei energiei pe meridiane şi la nivelul organelor interne, fiind recunoscut ştiinţific faptul că funcţionarea corpului este bazată pe energie.
Iată că sănătatea poate fi la îndemâna oricui…

video pe Youtube adăugat de Tamas Andras cu ocazia acestei zile la Oradea:

cu ocazia acestei zile mai multe poze de la Cluj

cu ocazia acestei zile la Medias

cu ocazia acestei zile la Sibiu

(de pe site-ul dojo.ro)

….. One world …… one breath


Ziua Mondială a Tai Chi -ului şi Qigong-ului ( World Tai Chi and Qigong Day – WTCQD ) este un eveniment anual care are loc în ultima sâmbătă a lunii aprilie pentru a promova disciplinele Tai Chi Chuan şi Qigong în peste 60 de ţări începând cu 1999.
Ţelul acestui efort multinaţional este în principal prezentarea modalităţilor de dezvoltare a corpului uman din punct de vedere medical relativ la medicina tradiţională chineză şi de a stimula practicarea acestor arte în locul de reşedinţă a fiecărei persoane.
Evenimentul anual din ultima sâmbătă din aprilie este deschis publicului, gratuit, şi începe în Noua Zeelandă la ora 10.00 dimineaţa, ora locală, după care trece peste Oceania, Asia, Africa, Europa, America de Nord şi America de Sud, cu manifestări în peste 60 de ţări şi câteva sute de locaţii, terminându-se cu ultima manifestare în Hawaii aproape cu o zi după începerea ei.
Evenimentul constă în demonstraţii în masă de Tai Chi şi Qigong în diverse oraşe, şi cursuri gratuite în majoritatea oraşelor participante.
Telurile declarate a Zilei Mondiale a Tai Chi-ului şi Qigong-ului sunt :
1. informarea oamenilor despre beneficiile pe care le oferă practicarea Tai Chi-ului şi a Qigong-ului
2. informarea privind posibilităţile pe care aceste ramuri ale medicinei tradiţionale chinezeşti le oferă în afaceri, educaţie, reabilitare din punct de vedere a sănătăţii
3. oferă o idee globală asupra colaborării mondiale din punct de vedere a sănătăţii şi însănătoşirii trecând peste graniţele geopolitice dintre state

Recunoaşterea oficială
Ziua Mondială a Tai Chi-ului şi Qigong-ului a fost recunoscută de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca element al acţiunii „Mişcare pentru Sănătate” şi a fost declarată şi recunoscută oficial de multe oraşe ale lumii.

Istoric
Evenimentul mondial a început în 1999. Prima manifestare care a inspirat mişcarea mondială a avut loc în Kansas City, Missouri, Statele Unite ale Americii în 1998 pe peluza muzeului de artă „Nelson Atkins” din centrul oraşului, unde Clubul de Tai Chi Kansas City a ţinut o demonstraţie publică la care au participat aproape 200 de persoane.
CNN a prezentat evenimentul, fapt care a generat un interes major în afara oraşului Kansas City crescând rapid ajungând în câţiva ani la o manifestare naţională şi internaţională.
Tai Chi şi Qigong sunt tehnici de însănătoşire şi menţinerea sănătăţii dezvoltate în China, de-a lungul a mii de ani de cercetări, şi în prezent, cu o popularitate crescândă în toată lumea.
Cercetările au arătat că Tai Chi şi Qigong reduc anxietatea, depresia, durerile cronice, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţesc funcţia respiratorie, ard caloriile, îmbunătăţesc substanţial echilibrul, aduc beneficii cardiovasculare, furnizează un instrument puternic de management al stresului şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: