Cele 12 ramuri terestre

Dacă ni se pare un timp prea lung de aşteptat până la revenirea solstiţiului de iarnă pentru a reveni la noi înşine, în afara ciclului anual, există ciclul diurn. Ora Zi (11 p.m.-1a.m.) are acelaşi rol în ciclul diurn precum îl are solstiţiul de iarnă în ciclul anual şi putem observa această revenire a energiei yang. De aceea ora Zi este considerată benefică practicii energetice. Dormitul în timpul nopţii este asemănător unei hibernări în timpul iernii când energia yang este restabilită şi ajunge la maximul său la miezul zilei. Dacă nu ne îngrijim de rădăcina yangului în timpul nopţii, această energie yang nu ajunge la maturitate deplină în timpul zilei şi ne simţim devitalizaţi. Avem nevoie de această revenire la noi înşine noaptea când ne îndepărtăm de forfota zilei pentru a acumula energie yang şi a fi plini de vitalitate pe timpul zilei.

Chinezii au introdus termenii abstracţi de ramuri terestre pentru a desemna perioadele diferite descrise de cele 12 hexagrame.

Vedem în tabel cum aceste ramuri terestre sunt legate de cele 12 hexagrame, de 12 perioade a câte două ore ale zilei şi de 12 luni ale anului. Oricine poate observa acea contradicţie legată de luna a11-a anului care se datorează precesiei axei de rotaţie a pământului faţă de stelele fixe. Ar fi normal ca momentul Fu să aibă loc odată cu solstiţiul de iarnă, în luna decembrie, a 12-a a anului. Astfel că toate lunile ar trebui deplasate cu o căsuţă spre stânga astfel încât Fu să corspundă la 12, Lin la 1…Kun la 11. Ar putea fi o indicaţie când anume s-a introdus această teorie astrologică, deoarece o perioadă completă se realizează o dată la 25.765 de ani. Deoarece a avut loc doar o deplasare de 1/12, aceasta ar indica o vechime de 2.100 de ani. Această problemă este binecunoscută astronomilor care consideră astrologia o pseudo-ştiinţă deoarece se ghidează după un zodiac care a fost valabil acum 2000 de ani şi nu mai este actual în prezent.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: