Sporturile neconvenţionale prind teren

(de pe site-ul ProTV 7 martie 2012)

La Cluj, tineretea e fara batranete.

Vreti sa fiti intr-o forma de invidiat, dar nu va atrag sporturile conventionale? Atunci, incercati artele martiale chinezesti care intaresc organismul, prelungesc tineretea, vindeca boli si, nu in ultimul rand, vindeca suflete.

Avand originea în China, cu o vechime de peste 7.000 de ani, Qigongul poate fi definit ca un ansamblu de practici ce au ca scop întarirea organismului, cresterea vitalitatii si a energiei interne, dar prin practicarea acestui sport se obtin o serie de alte beneficii.

„Qigongul imbina armonios activitatea fizica, cu cea intelectuala , cu respiratia. Se practica pentru sanatate si pentru minte, pentru a prelungi viata. Dezvolta atat corpul fizic, cat si spiritual”, explica Poka Attila, trainer Qigong.

O dovada vie ca acest sport chiar da rezultate este faptul ca milioane de chinezi il practica in fiecare zi si, mai nou, sute de romani. Un avantaj al Qigongului este faptul ca il poate practica oricine, indiferent de varsta si de starea de sanatate.

Practica de Qigong include o mare varietate de tehnici – posturi statice sau exercitii dinamice, cu miscari line si armonioase ale corpului, combinate cu modalitati specifice de respiratie si concentrare mentala. De asemenea, Qigong include numeroase forme de meditatie si exercitii de relaxare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: