Ioan Kolov

Această povestire a călugărului Ioan Kolov apare în filmul Sacrificiul de Andrei Tarkovski şi mai târziu am regăsit-o în Pateric. Pe mine m-a impresionat puternic şi cred că ne spune multe despre o adevărată practică qigong.

Stareţul unei mănăstiri a înfipt un buştean uscat pe un vârf de munte şi i-a spus discipolului său Ioan Kolov să-l ude în fiecare zi până când va prinde viaţă. Şi uite aşa, în fiecare zi, Ioan se ducea cu găleata cu apă şi uda butucul, iar seara, deja pe întuneric, se întorcea la mănăstire. Ceilalţi călugări se cruceau şi spuneau că probabil a înnebunit. Şi asta a durat trei ani de zile. Şi într-o minunată zi Ioan se urcă pe munte şi vede: butucul era acoperit peste tot de flori!

tree-in-desert

Dacă în fiecare zi, în acelaşi moment al zilei am face aceeaşi acţiune, ca pe  un ritual – sistematic şi neîntrerupt – atunci lumea s-ar schimba, nu se poate să nu se schimbe.

bare desert tree

Anunțuri

1 comentariu (+add yours?)

  1. Consuela Chirila
    Noi 07, 2013 @ 19:28:51

    Multumesc pentru articolele trimise.Imi sunt de un real folos pentru ca , citindu-le, capăt aceeași stare de liniște si pace interioară ca după un antrenament qilingong si in plus aflu informații noi si extrem de interesante.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: