Despre sănătate

Când v-aţi născut eraţi sănătos. Bolile au venit mai târziu. Tot ceea ce aţi dobândit după naştere poate fi eliminat. Tot ce aţi avut înainte de naştere poate fi redobândit. Toţi la naştere au înţelepciunea originară, primordială.

De ce nu suntem înţelepţi, inteligenţi? Este ca şi cu soarele. El există permanent, dar când este acoperit de nori, nu-l vedem. Dacă dăm norii la o parte, luminează iarăşi. Tot aşa, corpul este acoperit de nori. Norii sunt gândurile noastre greşite, rătăcitoare. Dacă le dăm la o parte vom descoperi lumina din interior.

De aceea vă spun să aveţi încredere în voi. Ceea ce aţi avut puteţi recăpăta, ceea ce n-aţi avut poate fi înlăturat. Când ne referim specific la boală, sunt convins că dacă urmaţi ceea ce vă învăţ vă veţi însănătoşi. Ar trebui să căutaţi cauza bolii şi să scoateţi rădăcina ei. Atunci veţi fi sănătoşi. Studiaţi dacă faceţi lucruri rele, acestea vă aduc suferinţă şi produc boala.

Întotdeauna vorbesc despre moralitate, virtute. Dacă faceţi rău altora vă veţi face în primul rând rău vouă şi de aici apare boala. Multe boli apar datorită mâniei. Dacă nu ştii să-ţi controlezi emoţiile, dacă te înfurii cu uşurinţă îţi faci rău ţie şi te vei îmbolnăvi.Tehnica pentru a elimina mânia este de răbdarea, toleranţa şi capacitatea de a suporta. Trebuie să înveţi să-i ierţi pe alţii, să fii tolerant cu greşelile lor. În schimb trebuie să fii intransigent cu tine însuţi, altfel nu te vei schimba, nu te vei dezvolta. Totul este supus legii cauză-efect. Pentru a te însănătoşi caută cauza. Indiferent de tipul ei, boala are o cauză. În societatea modernă există o mulţime de boli.

V-am spus adesea să corectaţi obiceiurile rele. Unele afecţiuni se datorează proastelor obiceiuri care ne conduc la suferinţă şi după un timp apare boala. Şi puteţi observa că pe la mijlocul vieţii oamenii încep să aibă probleme. Cauza principală este că atunci când ai fost tânăr nu te-ai gândit la asta. Tânărul se gândeşte că este tânăr şi poate face orice doreşte. Dar e bine să ştie că nu e adevărat că dacă face greşeli acestea nu contează. Acestea vor avea repercursiuni în viitor.

De aceea vă vorbesc de moralitate. Să nu răneşti pe nimeni pentru că de fapt te răneşti pe tine. Să nu te gândeşti că contează, că nu află nimeni. Dacă murdăreşti pe alţii, te murdăreşti pe tine. Bârfitul te murdăreşte şi îţi apare un miros urât. De ce bârfesc oamenii ? Ca să-i coboare pe alţii de pe o poziţie mai înaltă, din invidie, din gelozie. Este important ceea ce vorbim. Cu o singură vorbă putem răni pe cineva. Pentru acea vorbă ne va ţine minte toată viaţa.

Trebuie să te corectezi pe tine însuţi. Înţeleptul îşi cunoaşte propriile greşeli şi şi-le corectează. Ignorantul cunoaşte greşelile altora şi se străduieşte încontinuu să dibuiască greşelile celorlalţi. Acestea nu sunt problemele tale, îţi pierzi timpul căutând greşelile altora. Pentru că-ţi faci rău ţie însuţi. Important este să te corectezi pe tine, nu pe ceilalţi. Dacă cineva foloseşte cuvinte dure în ce te priveşte, trebuie să te verifici dacă nu ai făcut o greşeală. Trebuie să-i mulţumeşti celui care ţi-a arătat greşeala. Pentru că este ca o oglindă în care vezi greşelile trale. El este pentru tine un Învăţător.

Cum să-i tratezi pe ceilalţi? Ar trebui să fii onest. Mulţi au două feţe. Pe faţă spun una, pe la spate spun altceva. Nu eşti aceeaşi persoană, nu eşti la fel în toate condiţiile. Eşti un ipocrit. Este necesar să te verifici, să analizezi şi să te gândeşti că trebui să ai aceeaşi atitudine când eşti singur ca şi în faţa oamenilor. Să nu te gândeşti că dacă faci rău cuiva nimeni nu va ştii. Sunt oameni care au capacitatea de a ştii. Nu te poţi ascunde, te trădează faţa, mirosul. Dacă practici câţiva ani vei observa că nu mai ai miros puternic, mirosul tău se va reduce. Persoanele virtuoase au mirosul foarte plăcut, când te întâlneşti te atrag, doreşti să le urmezi. Dacă nu eşti o persoană bună, oamenii tind să se îndepărteze de tine. Există persoane care degajă un miros atât de plăcut parcă ar creea un parfum din interior. Iar alţii folosesc parfumul pentru a acoperi mirosul rău.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: