Despre înţelepciune

Primul scop al qigong-ului este dobândirea şi menţinerea sănătăţii. Prin qigong ne întărim corpul, ne creştem puterea. Dar puterea răsare din înţelepciune. Al doilea scop al qigongului este dobândirea înţelepciunii. Înţelepciunea apare din linişte. În apa în mişcare nu ne putem vedea corpul. În apa liniştită se oglindeşte corpul şi faţa noastră. În acest mod ne putem cunoaşte pe noi înşine.

Pentru a deveni înţelepţi trebuie să dobândim cunoaşterea adevărată. Pentru asta trebuie să alegem o singură cale. Calea cea mai scurtă şi mai sigură este să găsim un Maestru veritabil pentru a primi cunoaşterea direct. Nu trebuie să învăţăm de la doi Maeştri. Chiar dacă amândoi cunosc esenţa, ei vor folosi tehnici şi metode diferite. Ei îţi vor arăta două direcţii diferite. Vei deveni confuz pentru că nu ai încă înţelegerea completă. Dacă vor fi trei Maeştri vei fi ca la o intersecţie de trei drumuri şi vei fi şi mai confuz.

Sunt multe cărţi, dintre ele trebuie să le alegem pe cele care indică o sursă clară, un singur Maestru. Nu alegeţi autorii care citesc câteva cărţi şi fac o compilare sau o traducere a acestora. Căutaţi cărţi scrise de Maeştrii sau care sunt de autori care indică că sunt cunoştinţele unui Maestru.

Citiţi o singură carte. Eu citesc una, o termin şi nu trec la alta până n-o înţeleg. E mai bine decât să citesc zece cărţi simultan. Atunci mintea se dispersează. Dacă citesc o singură carte şi mă concentrez cu întreaga putere a minţii, rezultatul va fi mult mai bun decât atunci când citesc zece cărţi.

O carte bună conţine cunoaştere veritabilă. Îţi dă un grad de înţelepciune. Însă nu toate cărţile sunt bune. Există multe cunoştinţe eronate. Atunci când citeşti o astfel de carte primeşti cunoştinţe eronate sau îţi iroseşti timpul. Azi oricine poate scrie şi publica o carte. Nu citiţi cărţi fără nicio valoare. Există astăzi multe cărţi în care cel care a scris-o pretinde că este autor. Dar aceşti autori nu fac decât să adune idei din mai multe cărţi şi să spună că ei sunt autorii.

Dacă nu ştii ce este bine şi ce nu este, vei face greşeli. Dacă eşti inteligent şi dacă eşti înţelept, atunci vei ştii ce e bine şi ce e rău. Dar pentru asta e nevoie să captezi cunoaşterea. Pentru asta trebuie să-ţi alegi Maestrul pe care-l respecţi cel mai mult. Pentru că aceasta e calea, numai aşa poţi căpăta cunoaşterea de la Maestrul respectiv. Dacă te îndoieşti de Maestrul tău nu poţi să înveţi foarte bine. De aceea trebuie să alegi un Maestru foarte bun în care să ai multă încredere. Dar în societatea actuală nu este aşa uşor să găseşti un Maestru veritabil. Dar odată găsit şi ales trebuie să urmăm un singur Maestru.

Pentru că trebuie să te hotărăşti pe ce cale o apuci. Există foarte multe tipuri de cunoaştere. Este necesar să te concentrezi pe o singură cale până când o cunoşti profund pentru a-i pătrunde toate semnificaţiile. Oamenii de obicei învaţă foarte multe lucruri şi se împrăştie. Astăzi învaţă qigong, mâine yoga, apoi Reiki şi alte tehnici. Aceştia devin confuzi cu atât de multe lucruri învăţate. De fapt pe nicio cale nu veţi pătrunde în profunzime. Pentru că nu sunteţi capabili să pătrundeţi întregul. Dacă poţi merge pe o singură cale înseamnă că toată puterea ta este concentrată pe această cale şi vei înţelege profunzimile ei. Şi apoi veţi avea capacitatea de a cunoaşte totul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: