Guolin şi qigong-ul anticancer

(de pe site-ul medicalqigongro)

“Mersul Vindecator al Vantului”, care face parte din terapia anticancer prin Qigong Medical, a fost creat de catre maestra Guolin (1909 – 1984) cu intentia de a invigora sistemul de auto-vindecare spontana, de a porni „motorul vietii”. Ca urmare a propriei ei suferinte, Guolin a descoperit si sistematizat ceea ce se cheama astazi “Guolin Qigong”.


Guolin s-a nascut in Guangdong, provincia Zhongshan. Inca din copilarie, Guolin a dovedit o inteligenta si perseverenta exceptionale. A absolvit Scoala de Arte din Guangzhou, dupa care a predat pictura traditionala chineza in pensula la Academia de Arta din Beijing. Lucrarile ei sunt expuse in toata China si in Hong Gong.
In anul 1949, a fost diagnosticata cu carcinom uterin. Uterul a fost indepartat chirurgical, dar in 1959 au aparut metastaze la vezica urinara. Dupa cateva operatii fara succes, doctorii i-au spus ca alt tratament nu mai exista si i-au mai dat de trait cel mult 6 luni. De-abia atunci, Guolin a apelat la potentialul vindecator al Qigong-ului. Si-a adus aminte ca bunicul ei, un preot taoist, a invatat-o in copilarie sa practice Shaolin Qigong si Jocul Celor Cinci Animale. A inceput sa studieze si sa practice Qigong intr-un mod foarte hotarat, sperand sa-si recapete sanatatea in felul acesta.
Totusi, a constatat ca stilul dur de Qigong pe care il invatase nu era eficient pentru vindecarea cancerului. Atunci, s-a intors la textele antice mostenite de la bunicul ei si, in plus, a studiat carti de medicina orientala si occidentala, patologie, anatomie, fiziologie si teoria meridianelor. A vizitat multi maestri renumiti de Qigong si a ajuns la concluzia ca, pentru a vindeca o boala atat de grava cum este cancerul, este nevoie de o forma mai blanda de Qigong. Si-a creat propriul program de exercitii si a practicat constiincios cate 2 ore in fiecare zi. In 6 luni, cancerul a intrat in remisie.
Dupa mai mult de zece ani de studiu intensiv al textelor clasice si de practica a Qigong-ului, a pus la punct un set de exercitii care au devenit „Noua Terapie prin Qigong”. In tot acest timp, Guolin a fost surprinsa sa constate ca, in afara de faptul ca nu a mai recidivat cancerul, alte boli cronice pe care le avea (hipertensiune arteriala si artrita) s-au rezolvat fara nici un tratament medical.
Vazand ca prin sistemul de „Terapie prin Qigong” se pot trata bolile cronice si cancerul, s-a gandit ca raspandirea acestei forme de Qigong ar fi de mare ajutor pentru umanitate. In septembrie 1971, a prezentat publicului propriul ei sistem de Qigong bland, oferind lectii gratuite in parc. Qigong-ul lui Guolin a fost primit cu mare entuziasm de catre pacienti. Acestia au fost primul val de pionieri care au testat eficienta Qigong-ului ei.      Rezultatele statistice au aratat o reducere de 85% a simptomelor (cum ar fi lipsa apetitului, oboselala generala, pierdere in greutate, insomnie, dureri, edeme) si, in multe cazuri, s-a obtinut remisia completa din stadii avansate de cancer. De asemenea, au fost cazuri de angina pectorala, hiperlipidemie, hepatita cronica, hemiplegie, gastrita care au beneficiat de imbunatatirea starii generale si chiar de revenire a sanatatii in urma practicii acestei forme de Qigong.

a group of walking qigong practitioners in the park
De multe ori, din randul pacientelor cu boli grave, proveneau viitoarele instructoare. Acesta a fost si cazul lui Zhang Shuyun, care suferea de lupus eritematos sistemic, diagnosticat in 1971 la spitalul Chaoyan. Starea ei s-a inrautatit mult dupa ce a nascut. In 1977 a aflat de Guolin Qigong si a inceput sa practice. Dupa un an, durerile articulare au disparut si, pentru ca practica foarte corect, a devenit asistenta lui Guolin. In al doilea an de practica, au disparut febra, tusea si chiar hemoroizii. In al treilea an, doza de cortizon a fost redusa la jumatate, iar testele functionale hepatice au revenit la normal. Cel mai surprinzator a fost ca in anul urmator au disparut celulele lupice. In al cincilea an, a intrerupt complet cortizonul. A reusit in continuare sa tina boala sub control si in anul 1998 era deja consultant senior in Beijing pentru Guolin Qigong.
In 1980, Guolin avea deja 70 ani. Pentru a populariza noua terapie prin Qigong la nivel national, a calatorit prin aproape jumatate din China: Guangzhou, Wuhan, Shanghai, Nanjing, Wuxi, Hangzhou. De asemenea, a publicat multe carti: „Terapia prin Noua Tehnica de Respiratie” (nivelul I, nivelul II, nivelul III), „Noile Tehnici de Prevenire si Control al Cancerului”, „Noul Qigong al Celor Cinci Animale”, „Prezentari de cazuri ale bolnavilor de cancer tratati prin Noua Terapie Qigong”.
Unele dintre carti au ajuns sa fie retiparite pana la a 12-a editie. In total, toate publicatiile ei au ajuns la un numar de doua milioane de copii, Guolin fiind cea mai publicata autoare de Qigong in China. „Noua Terapie prin Qigong” s-a raspandit de asemenea in Statele Unite, Canada, Japonia, Singapore, Filipine, Malaezia, Indonezia, Taiwan, Hong Kong si Macao.

a picture of Walking Qigong gathering

Adunare a persoanelor care s-au însănătoşit în urma practicării qigong-ului introdus de Guolin
Guolin a continuat sa lucreze cu ardoare si intensitate pentru raspandirea noii forme de Qigong, pana pe 14 decembrie 1984, cand s-a stins din viata. Guolin Qigong, numit si “Qigong-ul Mersului”, si-a dovedit eficienta de-a lungul timpului si continua sa fie practicat in cadrul spitalelor de medicina traditionala chineza. In sectia de oncologie a Spitalului din Shangdong, Guolin Qigong a fost adoptat ca terapie adjuvanta anticancer din anul1982, iar in Spitalul Zibo Luzhong din anul 1991. Colegiul Medical Taishan a initiat un studiu impreuna cu Institutul Hezhe din Shangdong, care a evidentiat rolul Qigong-ului Guolin in mobilizarea fortei interioare a organismului pentru a creste imunitatea si a facilita recuperarea. Acestea sunt doar cateva exemple preluate din “Qigong-ul Guolin al Mersului” (pag. 309-395), traduse de “Oriental Healing” din South Jersey.
Studiile din China sunt mult mai numeroase decat cele care au fost traduse, iar traducerea lor este o dovada a popularitatii de care se bucura “Qigong-ul Mersului”, chiar si in afara Chinei, rasplatind eforturile lui Guolin de a face cunoscuta aceasta valoroasa metoda de invigorare si refacere a sanatatii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: