Apropiaţi-vă

de Victor Ianculescu

Timp de două săptămâni, începând cu ziua de 8 aprilie curent, în capitală a avut loc un eveniment important, care n-a scăpat atentiei opiniei publice, fiind mediatizat de unele posturi de radio şi televiziune, precum „ACASĂ”, „OTV”, Radio „România Actualităti”, Radio „Antena Bucureştilor”, dar din păcate, timid de presa scrisă: cursurile pentru incepători şi avansati în Qigong, ale Maestrului intemaţional LIN KAI TING. Debutul acestei adevărate sărbători a cunoaşterii a coincis cu Ziua Mondială a qigong-ului ceea ce relevă importanta planetară pe care contemporanii o acordă unor practici milenare, intrate deja in patrimoniul cultural al omenirii, dar apărute într-o tară cât un continent, China. Este un adevărat avantaj pentru oricine se respectă, că tehnicile Qigong tinute până mai ieri sub şapte peceţi de taină pot fi reînviate, cu singura conditie necesară, de a avea prilejul să-ţi însoţească paşii iniţierii un Maestru de talia d-lui Lin Kai Ting, un om care aduce a sfânt amestecat în mulţime, dacă n-ar fi spontaneitatea confortabilă, simplitatea semnificantă şi simtul umorului, care îi animă comunicarea cu ceilalti, un calm deţinător al secretelor optimizării, un filozof burduşit de comoara învăţăturii despre viată şi umanitate, aparţinând Orientului antic, un om cu un aer modest, care gândeşte în chineză, echivalează fulgerător in engleză şi decantează răspunsurile celorlalţi dintr-o privire, mai înainte ca aceştia să se exprime. Şi care, din când in când, se cufundă în tăcerea albă, înţeleasă de la marii săi Maeştri Wushu, Qigong, Way Jia, dar şi de la Maeştrii din Templul Shaolin, tăcere care îndeobşte învăluie sacrul din fiinţă.

Cursurile Maestrului Lin Kai Ting tocmai asta ne învaţă: că între noi şi adevărul arhetipal al fiinţei noastre se interpune cu timpul o „mâzgă” producătoare de suferinţă, boală şi moarte. Iar ca alternativă la răul din noi, cel care se respectă, prin iluminare şi exerciţii, se întoarce la temelia vieţii, prin controlul asupra propriulor gânduri, simţiri şi acţiuni, până la a deveni propriul său stăpân. Dar, ne avertizează Maestrul, se cere tenacitatea exersării zilnice, pe tot parcursul propriei vieţi. Şi nu toţi au tăria de a-l urma pe SISIF, personajul antic blestemat de Zeus să urce un deal împingând o stâncă uriaşă, iar când să ajungă in vârf, stânca să se rostogolească la picioarele dealului, obligandu-l a doua zi s-o ia de la capăt cu opintelile. Si tot aşa, până la sfârşitul zilelor sale. Numai că, spre deosebire de cel condamnat, practicantul de Qigong se simte fericit şi relaxat, găsind chiar în practica susţinută (îndârjită) motive de satisfactie majoră.

Aşa au scăpat suferinzi de tumori, paralizii, maladii mai uşoare sau mai grave, aşa s-au eliberat multi de „mâzga” felului nefericit de a-şi înţelege şansa de a trăi, de a se elibera de blocaje mentale şi de a reuşi în afaceti, in profesii diverse, în a-şi controla compatibilitatea in grupul profesional din care fac parte, in familie sau printre prieteni. Şcoala Maestrului LIN KAI TING îi propune fiecăruia şansa de a se ocupa de sine şi, printr-un sine revigorat, revitalizat, de armonizarea comunicării cu ceilalţi şi cu împrejurările vieţii.

Site-ul nostru va continua să relate-ze despre cauze şi efecte benefice in Qi-gong. De aceea vă propun: Apropiaţi-vă! de şcoala iniţiată de Maestrul Lin Kai Ting — QilinGong. Apropiaţi-vă de spiritul benefic al acestor invăţături şi practici. Adică, de voi înşivă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: