Relaţii interumane (II)

Relaţia în cuplu

Cineva îşi doreşte o prietenă drăguţă, iar căutarea acesteia poate duce la suferinţă. Acest lucru (găsirea prietenei) trebuie lăsat şansei. Şansa are grijă ca fiecare să-şi găsească un om pe măsură.

Mulţi oameni au o înţelegere greşită a dragostei. Unele cupluri se căsătoresc apoi după o lună divorţează. Altele durează caţiva ani. Doar unele cupluri potrivite durează mulţi ani. Inainte de a se căsători partenerii se uită unul la celălalt se gandesc că celălalt este atât de bun, de potrivit şi îl iubesc. După căsătorie se uită unul la altul şi găsesc numai defecte, văd numai ce face celălalt rău. Aceasta nu este iubire adevărată. lubirea adevărată ar trebui să fie sinceră, din profunzimea inimii. Astfel ar trebui văzute numai aspectele bune ale soţului.

Mulţi oameni se iubesc, dar nu adevărat şi nu sincer, din adâncul inimii, deoarece fiecare dintre noi are două feţe sau poate chiar mai multe.

Iubirea nu este un sentiment, dragostea sentimentală nu este reală. Sentimentul este schimbător. Azi sunt fericit, te iubesc; mâine sunt supărat, te urăsc. Prin ură îţi faci rău, îţi murdăreşti interiorul.

Relaţia de cuplu este relaţia de bază în familie. Multe familii sunt nefericite datorită modului în care decurg relaţiile soţ-soţie.

Dacă un cuplu este bun, întreaga familie este fericită, în armonie. Este deosebit de importantă înţelegerea între soţ şi soţie.

Primul lucru căruia trebuie fie acordată atenţia este clarificarea responsabilităţilor în relaţia respectivă.

Intr-un cuplu, încrederea este esenţială (în orice tip de relaţie trebuie să existe încredere). Dacă soţul are secrete şi nu doreşte să-i împărtăşească soţiei secretele lui (de exemplu are bani, dar nu vrea să ştie soţia) şi dacă acest lucru durează mult timp, se ajunge la ceartă. Acest lucru este valabil şi pentru soţie. Dacă soţii au încredere unul în celălalt şi nu se ascund, relaţia va fi în armonie.

Intr-un cuplu, înţelegerea este foarte importantă. Partenerii trebuie să aibă acelaşi ţel. La început trebuie să existe ceva în comun între ei. Dacă nu există lucruri comun, cuplul poate rezista o perioadă, dar nu poate dura mult timp.

Cuplul are responsabilităţi faţă de părinţi şi faţă de copii.

În zilele noastre, femeia şi-a schimbat statutul în societate, are mai rnultă libertate. De exemplu ea are un serviciu. In multe familii există neînţelegeri pentru că soţia trebuie să meargă în fiecare zi la serviciu. Astfel apare cearta: Cine are grijă de copii? Cine face munca în casă? Soţia spune: „Suntem egali, avem amândoi serviciu. Toată ziua să spăl, să calc, să am grijă de copii…”

Dacă te gândeşti profund, pentru soţie prima responsabilitate este să aibă grijă de copiii săi, de familia sa. Multe femei se gândesc că muncesc toată ziua şi la serviciu şi acasă. Dar prima lor responsabilitate este să aibă grijă de copii şi de fannilie. Serviciul vine pe locul doi, este a doua responsabilitate. Sunt femei care au serviciu astfel nu au timp să aibă grijă de copiii lor. Unii copii aproape că nu-şi pot vedea mama. Copiii pot pierde educaţia în familie.

Trebuie comparate avantajele şi dezavantajele. Astfel, prin intermediul serviciului se câştigă bani, este susţinută financiar familia. Pe de altă parte, se pierde educaţia copiilor, viitorul lor este în pericol. Mulţi tineri ajung să facă lucruri greşite. Ai câştigat bani pentru copiii tăi pentru asta? E important să ai grijă de copii. Dacă tu câştigi mulţi bani şi copiii tăi nu sunt buni, pentru ce ai muncit?

Atunci când o soţie spală, calcă, găteşte, are grijă de copii, de fapt are grijă de soţul ei. El va avea linişte,  va avea randament la lucru. Când o femeie are grijă de copiii ei pentru ca aceştia să devină „cineva” în viitor, acest lucru nu este o povară.

Atunci când lucrezi cu obidă îţi faci singur rău. Unele familii nu au timp pentru copiii lor. Dau copiii cuiva să îi crească. Astfel, copiii, în viitor, nu-şi vor iubi părinţii.

Pentru soţ, partea financiară, asigurarea unui standard de viaţă este prima responsabilitate.

Din cauza neînţelegerii acestor lucruri există unele discuţii în cupluri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: