Relaţii interumane (I)

Relaţia dintre părinţi şi copii

Părinţii ar trebui să-şi iubească şi să aibă compasiune pentru copiii lor. Părinţii au responsabilităţi faţă de copii în ceea ce priveşte educaţia acestora. Educaţia pe care o primesc în familie copiii, începând de foarte devreme până la vârsta de 7 ani, este foarte importantă.

Părinţii sunt un model pentru copiii lor şi aceştia din urmă învaţă de la părinţi.

Legat de educaţia în familie sunt foarte importante următoarele aspecte: Pentru ca o persoană să devină „cineva” în viaţă este extrem de importantă educaţia pe care o primeşte în primii 7 ani. Când creşte şi se maturizează, o persoană îşi aminteşte cu mare claritate educaţia primită în aceşti primi 7 ani de viaţă.

Copiii pot învăţa şi lucruri bune, dar şi rele, şi aceia care nu au avut o educaţie familială pot ajunge pe căi greşite, făcând rău atât altora, cât şi lor înşile.

Există multe probleme în familii cauzate de adolescenţi. Aceşti tineri au învăţat multe lucruri rele, greşite, influenţe pe care le-au captat din jur.

Majoritatea copiilor privesc la televizor. Ei văd astfel multe programe care nu sunt potrivite pentru ei; învaţă violenţa de la televizor.

In acest sens, educaţia în primii 7 ani de viaţă este esenţială şi este, în special, responsabilitatea părinţilor.

La rândul lor, copiii ar trebui să fie animaţi de sentimente filiale şi de respect faţă de părinţii lor. Fiecare om are părinţi şi ar trebui să-i iubească.

Atunci când părinţii greşesc, copiii lor ar trebui să-i sfătuiască, pentru că nimeni nu este perfect, deci nici părinţii lor.

Trebuie să aibă înţelegere. Dacă părintele cuiva i-a greşit cu ceva, acesta trebuie să îi ierte şi să aibă compasiune. Fiecare trebuie să fie recunoscător părintelui său pentru că i-a dat viaţă.

Multe familii au probleme datorită faptului că oamenii nu îşi cunosc responsabilităţile. Dacă părinţii şi copiii, soţul şi soţia se ceartă, atunci familia nu este în armonie.

Fiecare om este copilul părinţilor lui orice s-ar întâmpla. Va veni vremea când va avea copii la rândul său şi atunci se vor inversa rolurile. Ar trebui ca fiecare să-şi ânveţe copiii această relaţie şi să-i înveţe cum să-i iubească.

Relaţia dintre fraţi

In unele familii fraţii se ceartă, nu se înţeleg. Şi părinţii lor sunt îngrijoraţi din acest motiv.

Fraţii şi surorile mai mari trebuie să aibă grijă de cei mai mici. Dacă părinţii sunt plecaţi sau nu sunt prezenţi, fraţii mai mari trebuie să preia responsabilităţile părinţilor. Fratele mai în vârstă reprezintă un model pentru cei mai mici. Fraţii şi surorile mai mici trebuie să-i respecte pe cei mai mari. Totul trebuie împărţit şi împărtăşit între voi. Să vă dau un exemplu:

Doi fraţi găsesc un măr. Fratele mai mare ar trebui să îl dea celui mai mic. Cel mai mic ar trebui să spună: ‘Tu eşti mai în vârstă, tu ar trebui să-l mănânci”. Pare elementar dar în câte familii se întâmplă asta?

Acest lucru ţine de educaţia în familie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: