Omul şi natura

 

Pământul este căminul nostru. Pentru că viaţa noastră se desfăşoară aici, ea este influenţată de acesta.

Dacă pe Pământ apar probleme, nici omul nu poate trăi în armonie.

In zilele noastre, aflăm tot mai des despre dezastre naturale care au loc în diferite zone ale planetei.

Apa, de pildă, în câteva minute poate distruge totul. La ce mai foloseşte să posezi aur şi palate, dacă nu pot fi oprite puhoaiele?

Auzim, de asemenea, despre incendii propagate pe zone extinse. Ce să mai spunem despre uragane şi tornade iscate ca din senin?

Un alt motiv de îngrijorare îl constituie cutremurele. Oamenii se tem, de bună seamă, de aceste dezastre, dar nu-şi pun intrebarea: „Care este cauza producerii lor?”. Ei cred că aşa-i natura, imprevizibilă şi nu ai cum să te impotriveşti stihiilor. Dacă ajunge însă la înţelegerea adevăratelor cauze care duc la producerea dezastrelor, omul poate învăţa să le prevină.

Dezastrul provocat de apă este produs de lăcomia oamenilor. Aşa apar inundaţille. Dezastrul datorat focului vine de la agresivitatea fiinţei umane. Să nu uităm că pe lume există atâtea focare de război şi toate acestea înseamnă acumulări de furie.

Uraganele vin din ignoranţă.

Cutremurele îşi au rădăcinile în inegalitatea socială, în discriminare şi nedreptate. Trebuie să înţelegeţi însă că aceste efecte nu apar într-o zi, două. Este vorba de o însumare în timp, pe lungi penoade.

Dezastrele sunt, deci, rezultat al comportamentului uman. Aceasta înseamnă că omul poate influenţa natura, în bine sau în rău. Dacă oamenii trăiesc în armonie, atunci şi manifestările naturii sunt armonioase. Mulţi cercetători caută modalităţi de a preveni sau evita dezastrele.

Rezultatele nu sunt însă pe măsura muncii şi a fondurilor alocate, pentru că cercetările nu se îndreaptă în direcţia corectă, nu vizează adevăratele rădăcini. Cea mai bună modalitate de evitare a dezastrelor se află la îndernâna noastră şi constă în a ne schimba pe noi inşine. În acest fel avem grijă şi de natură. Iată de ce este important să lucrăm în permanenţă asupra noastră înşine pentru a deveni oameni buni.

Practica QilinGong ajută în acest sens, deoarece cel ce practică beneficiază de cele zece avantaje ale acesteia. Evitarea dezastrelor este o tehnică înaltă. Astfel, omul scapă în primul rând de angoasă. Şi dacă nu ai temeri, atunci eşti un om fericit, te bucuri de pacea interioară, pentru că numai dacă scapi de frică te vei simţi un om cu adevărat liber.

Eu, unul, nu mă tem de dezastre, şi nici nu mă gândesc la asta. Eu trăiesc în pace.

Prin QilinGong înveţi să fii liber cu adevărat, trăind în armonie cu natura, cu tine şi cu semenii tăi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: