Tehnica qigongului alergand

Tehnica este concepută pentru a fi practicată în societate.  Ea se îmbină perfect cu alte activităţi zilnice cum ar fi alergatul. Dacă ne uităm din exterior, aleragtul qigong nu diferă prin nimic de un alergat obişnuit. Doar că se execută călcând  pe călcâie. În momentul păşirii, călcăm mai întâi pe călcâi, iar apoi călcăm cu toată talpa pe sol. În timpul alergării, oscilaţiile pe verticală nu trebuie să fie prea mari.

Alergatul qigong diferă de alergatul obişnuit prin activitatea mentală. Respiraţia efectuată este respiraţia corporală.

Pe inspiraţie simţim cum energia curată, esenţială, Zhen Qi pătrunde prin toţi porii corpului în interiorul corpului şi se adună în Xia Dantian.

Pe expiraţie simţim cum energia patogenă Bing Qi iasă prin toţi porii corpului şi se duce la infinit, unde nu deranjează pe nimeni.

Când se aleargă se stabileşte un ritm. E important să menţinem acest ritm şi să stabilim o coordonare între ritmul respiraţiei şi cel al paşilor.

Pe durata alergării, vârful limbii este ţinut în cerul gurii, la baza dinţilor. Saliva care se adună trebuie înghiţită şi trimisă, cu ajutorul minţii, în Xia Dantian.

Qigong-ul alergând permite alergarea pe o durată mare de timp sau pe distanţe mari, fără a obosi. Prin qigong-ul alergând se realizează şi un masaj al organelor interne, datorită scuturării pe verticală, la fel ca la qigong-ul vibrator.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: