Tehnica qigong-ului dormind

Qigong-ul dormind se poate exersa în două poziţii:

– culcat pe spate. Picioarele sunt depărtate la o lăţime de umeri, mâinile sunt dispuse în lateral, nelipite de corp, palmele în jos.

– culcat pe partea dreaptă. Palma dreaptă nu se pune sub obraz, ci în faţa capului şi este orientată în sus. Palma stângă este orientată în jos şi se aşează pe coapsa stângă. Genunchii sunt uşor îndoiţi. Grosimea pernei este comparabilă cu lăţimea umărului pentru ca gâtul să nu ne amorţească.

Respiraţia este respiraţia corporală.

Pe inspiraţie simţim cum energia curată, esenţială, Zhen Qi pătrunde prin toţi porii corpului în interiorul corpului şi se adună în Xia Dantian.

Pe expiraţie simţim cum energia patogenă Bing Qi iasă prin toţi porii corpului şi se duce la infinit, unde nu deranjează pe nimeni.

Când ne culcăm este necesară o anumită activitate mentală. NU practicaţi Qigong-ul dormind dacă nu cunoaşteţi această activitate mentală de la curs, în cadrul unei iniţieri energetice.

Practicând tehnica, la un moment dat vom adormi.  Este suficient să păstrăm conştiinţa faptului că exersăm. Practicând intrăm în starea qigong când uităm complet de corpul nostru. În această stare ne putem vindeca şi ne putem reface organismul.

În momentul trezirii nu trebuie să vă sculaţi brusc din pat. Mai rămâneţi o perioadă de timp (preferabil aproximativ 10 minute) cu ochii închişi şi exersaţi respiraţia corporală. Cultivaţi energia. Când aveţi senzaţia de energie, vă puteţi scula.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: