De ce suntem bolnavi?

(de pe site-ul Universulterapiilor)

culese de Oros Alexandru

Atunci când v-ati nascut, dumneavoastra erati sanatosi si nu sufereati de nici o boala. Deci, ceea ce nu aveati la nastere (adica boala sau ignoranta) poate sa dispara, iar ceea ce aveati când v-ati nascut, adica sanatatea, poate fi recâstigata.

Aceasta stare este numita „întelepciunea primordiala” deoarece ea tine de  natura fiecaruia dintre noi. Întrucât oamenii se nasc cu aceasta întelepciune originara, atunci de ce adultii nu o mai regasesc?

De exemplu, când ploua si soarele se ascunde dupa nori, dumneavoastra nu puteti afirma ca nu mai exista soare, pentru ca nu este adevarat.

El exista, dar nu poate fi vazut din cauza norilor. Daca norii dispar, atunci puteti vedea soarele. La fel se întîmpla si cu organismul dumneavostra.

Corpul poate fi plin de nori si nu puteti vedea lumina dinauntru, dar aceasta nu înseamna ca ea nu mai exista! Ar trebui sa faceti acesti nori sa dispara. Acesti nori sunt gândurile gresite, gânduri hoinare, care se duc si vin. De aceea, trebuie sa aveti încredere în fortele proprii si sa va repetati ca puteti redobândi ceea ce ati avut cândva. Daca veti face ceea ce ati învatat la cursurile de qigong, sunt convins ca va veti însanatosi. Aceasta este calea. În plus, ar trebui sa cautati cauza afectiunilor dumneavoastra. Numai daca veti decoperta radacina bolii si veti taia radacinile sale, atunci veti fi sanatosi. Daca însa continuati sa faceti lucruri rele, acestea va vor duce inevitabil spre suferinta si boala. Întotdeauna amintesc despre moralitate si virtute pentru ca ele au efect asupra noastra. Actionând gresit, dumneavoastra platiti deoarece apare boala. Totul se supune regulii: cauza – efect. De aceea, va reamintesc faptul ca boala este rezultatul, iar datoria dumneavoastra este de a gasi cauza.

În qigong, totul are o cauza. Unele boli se datoreaza proastelor obiceiuri, care perpetueaza o suferinta mai îndelungata si astfel se instaleaza boala. Este foarte important sa va corectati proastele obiceiuri. Deseori, pe la mijlocul vietii, oamenii încep sa aiba diverse probleme, cauza fiind ca în tinerete acestia nu au luat în considerare un stil de viata moderat. De regula, tinerii gândesc ca sunt puternici si pot face ceea ce doresc, numai ca, pe masura ce acestia înainteaza în vârsta, încep sa apara dereglari ale functiilor organismului. De aceea, tinerii trebuie sa înteleaga pentru viitor aceste lucruri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: