Qigong-ul vibrator

Această tehnică este formată din trei părţi.

Prima parte (dinamică)

Se stă în picioare, tălpile paralele, depărtate la o distanţă aproximativ egală cu lăţimea umerilor, genunchii sunt uşor îndoiţi, mâinile atârnă natural pe lângă corp, întregul corp este relaxat.

Se aduce un zâmbet pe faţă şi bucurie în suflet.

Se începe scuturarea corpului, acesta se scutură relaxat şi ritmic, în sus şi jos (ca la călărie). Ne imaginăm (în etapa mai avansată simţim) că se scutură energia patogenă Bing Qi, stătută şi murdară din întreg corpul. Se scutură pe rând toate organele interne, scheletul, muşchii, pielea, sângele etc. Se începe de obicei cu atenţia în partea de sus a corpului, cu capul, şi se coboară treptat în jos, până la tălpi. Sau putem avea o atenţie globală a corpului şi  se insistă acolo unde apare o durere, o jenă, o dificultate la mişcare, deoarece acolo se află energia stătută. Energia patogenă, ce cauzează bolile, este scuturată şi este eliminată prin meridianele deschise, prin tălpi, în pământ.

Se continuă 10-15 minute sau timpul cât durează melodia de pe CD. Acest exerciţiu poate fi continuat şi mai mult timp, jumătate de oră, când sunt scuturate în detaliu şi aprofundat toate organele interne.

Metoda de respiraţie: se respiră normal, natural.

A doua parte (statică, respiratorie)

Se stă în continuare în picioare, cu tălpile la o distanţă aproximativ egală cu lăţimea umerilor. Corpul este relaxat, ne oprim încetişor din scuturare.

Se realizează un set de respiraţii: pe inspiraţie se inspiră normal, pe expiraţie se expiră energia patogenă scuturată din corp prin tălpile picioarelor adânc în pământ.

(Avem această activitate mentală de a împinge energia patogenă adânc în pământ. Qi-ul urmăreşte mintea. Mintea liniştită, în stare qigong, dobândeşte ”forţa gândului”, care are capacitatea de a conduce conştient qi-ul. Respiraţia nu este „pură”, automată, datorată doar sistemului nervos autonom, ci este conştientă, adică este secondată de un anumit tip de activitate mentală. Mişcarea corpului din prima parte a deschis meridianele energetice şi permite curgerea nerestricţionată a qi-ului. Poziţia corpului, respiraţia şi activitatea mentală, toate împreună ajută la circulaţia şi conducerea qi-ului şi formează un tot unitar cu activitatea părţii yin, energetice, a corpului uman.)

Se continuă aproximativ 5 minute sau sunt urmate sunetele de gong de pe CD.

A treia parte (meditativă)

Se stă în continuare în picioare, cu tălpile la o distanţă aproximativ egală cu lăţimea umerilor, corpul este relaxat.

Metoda de respiraţie: se respiră normal, natural.

Se îndepărtează gândul de la energia patogenă.

Se face o scurtă meditaţie. Stăm în linişte câteva momente. Ne imaginăm că ne aflăm la malul mării, este dimineaţa devreme, soarele răsare din mare. Ne aflăm la vârsta copilăriei, avem 6-7 anişori, suntem foarte tineri şi foarte fericiţi, nu avem nici un fel de griji, nici un fel de necazuri.

Exerciţiul de încheiere. Se cultivă energia timp de 3 respiraţii cu activitatea mentală că energia se adună în Xia Dantian.

 Efecte:

-Ajută la eliminarea qi-ului patogen şi vindecarea bolilor.

-Vindecă neurastenia, „capul greu”, ameţeala, starea de confuzie. Persoanele cu activitate intelectuală intensă au un exces de qi în jurul capului şi o deficienţă de qi a diferitelor organe interne cauzând boli interne. Exerciţiul rearanjează corect câmpul de qi din corp şi din jurul său, de aceea este cât se poate de indicat intelectualilor.

– Relaxează întregul corp.

– Întinereşte corpul prin practicarea tehnicii de a redeveni copil.

– Dezvoltă capacitatea de a simţi qi-ul terestru.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: