Cocorul nemuritor duce ciocul să bea apă

de Oana Branga

MOTTO: Când începătorul e conştient de nevoile sale, sfârşeşte prin a fi mai inteligent decât înţeleptul neatent.

„Cocorul nemuritor duce ciocul să bea apă” este un exerciţiu ce face parte din seria celor 9 mişcări ce constituie forma de încheiere a unei meditaţii. Acest exerciţiu pe cât de simplu, pe atât de eficient, poate fi practicat împreună cu celelalte 8 forme în finalul meditaţiei sau poate fi exersat ca formă separată ori de câte ori dorim, fară a fi legat de meditaţie.

POZIŢIA: această tehnică poate fi practicată atât în picioare cu tălpile uşor depărtate şi paralele cât şi stând pe scaun. Exerciţiul constă în descrierea unei mişcări antero – poste-rioare cu capul şi gâtul asemănătoare cu cea a unei păsări care duce ciocul să bea apă. În prima fază capul se lasă uşor pe spate ridicând bărbia şi privind în sus, după care se împinge înainte şi printr-o mişcare de rotaţie se aşează bărbia în piept şi se rulează coloana cervicală vertebră cu vertebră lăsând din nou capul pe spate. Mişcarea se execută de cel puţin 9 ori, dar poate fi practicată şi o vreme mai îndelungată, în acest caz neţinând cont de numărul mişcărilor.

cocor2

EFECTELE

1. „Cocorul nemuritor duce ciocul să bea apă” vindecă în special afecţiuni ale coloanei cervicale, cum ar fi excrescenţele osoase, spondiloza, contractura musculară şi durerile osoase de la acest nivel ce apar în special la cei care stau mult cu capul aplecat (scris, citit).

2. De asemenea, având in vedere ca prin regiunea gâtului trec majoritarea traiectelor nervoase de la creier spre organele interne şi tot restul corpului, exerciţiul poate acţiona şi asupra afecţiunilor de origine nervoasă.

3. Datorită situării tiroidei şi paratiroidelor în regiunea anterioară a gâtului, exerciţiul acţionează şi asupra acestor glande reglându-le activitatea. lată, deci, cum un exerciţiu atât de simplu poate fi vindecător pentru afecţiuni atât de diferite!

Incercaţi să îl practicaţi zilnic timp de cel puţin o lună şi veţi putea observa singuri efectele benefice ale acestei tehnici.

Un comentariu (+add yours?)

  1. Vancioc Marius
    iun. 03, 2017 @ 20:26:45

    mulţumesc!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: