Baterea genunchilor

de Oana Branga şi Monica Onea

MOTTO: Chiar dacă ai tras de mai multe ori cu arcul, continuă sa fii atent la felul cum pui săgeata şi întinzi coarda.

Această tehnică are avantajul de a fi foarte simplă, putând fi practicată oricând,în orice moment al zilei sau al vieţii, având totodată multiple efecte benefice.

POZIŢIA: Exerciţiul poate fi practicat fie şezând pe marginea scaunului, fie stând cu picioarele depărtate, tălpile paralele şi genunchii uşor flectaţi.

TEHNICA: Baterile se fac cu palmele deschise, oarecum relaxate, uşor căuş, astfel încât să îmbrace genunchii în momentul contactului cu aceştia. In timp, baterile sunt din ce în ce mai puternice, aruncând palmele spre genunchi, având însă grijă ca braţele şi palmele să nu fie încordate, lovirea producându-se prin căderea a braţelor, din greutatea acestora. Se repetă de 108 ori sau un timp mai îndelungat neţinând cont de număr, având grijă ca aceste bateri să cuprindă tot genunchiul, atât pe partea sa interioară, cât şi pe cea exterioară, de jur împrejurul rotulei.

EFECTE:

1. În primul rând exerciţiul are ca efect întărirea genunchilor şi a picioarelor, în general, făcându-le foarte rezistente. Este eficient atât pentru tineri, cât şi pen-tru varstnici care au oasele mai fragile şi picioarele slăbite. „Dacă genunchiul este puternic, atunci întreg piciorul are forţă” spune o zicală din tradiţia chineză. In consecinţă, este bine să aflaţi că această tehnică, extrem de simplă, este folosită de unii sportivi de marcă de pe întregul mapamond.

2. În timp, practicat cu perseverenţă, acest exerciţiu vindecă afecţiunile picioarelor, având totodată un caracter profilactic. Acţionează asupra oaselor, muşchilor, vaselor de sânge şi traseelor nervoase. Ajută la îndepărtarea durerilor musculare la nivelul picioarelor, a lipsei de forţă a acestora. Acţionează chiar şi asupra unei afecţiuni frecvent întâlnite la noi: varicele.

3. Prin baterea genunchilor este stimulată totodată şi întreaga suprafaţă a palmei care este o zonă reflexogenă la fel ca şi talpa şi urechea. Astfel, se realizează de fapt un masaj al întregului corp, am putea spune „un masaj al tuturor organelor interne”, stimulând şi îmbunătăţind funcţionarea acestora. După cum vă spuneam la început, acest exerciu atât de simplu, dar eficient poate fi practicat oricând; îi puteţi aloca un timp special sau puteţi să îl practicaţi în timp ce priviţi la televizor. Exersaţi zi de zi, o perioadă cât mai lungă şi vă veţi putea bucura de efectele sale. Mai mult, veţi avea ocazia de a descoperi singuri şi alte efecte benefice ale acestei tehnici. Nu aveţi decât să încercaţi şi apoi… să ne scrieţi! Aşteptărn să aflăm de la dumneavoastră ce efecte aţi obţinut.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: