Meditaţia despre iubire

de Li Jun Feng

Viaţa noastră e creată de iubire şi de cei pe care-i iubim. Poate că astăzi pătrundem mai adânc sensul cuvintelor „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi.”

Poate că există mai multe forme de iubire. Adesea începem cu iubirea ce apare în jurul comportamentului cuiva. Este iubirea care apare dintr-o simpatie reciprocă, ne place cineva care ne ajută şi pe care îl ajutăm, în care avem încredere şi care are în noi încredere. Apoi începem să iubim pe cineva pentru modul în care gândeşte, ceea ce reprezintă, ceea ce ştie, ceea ce este capabil să realizeze. Sau apare un moment când începem să iubim când împărtăşim aceleaşi convingeri şi valori. Sau iubim pentru că ne simţim asemenea. Ne împrietenim sau iubim pe cineva nu pentru ceea ce crede sau are, ci pentru ceea ce este.

Dar apare un moment când iubim pur şi simplu, fără motiv şi din toată inima, din adâncul fiinţei noastre. Iar această iubire necondiţionată pune în mişcare întregul Univers. Ea este pentru totdeauna.

Vă propun o meditaţie simplă: închideţi ochii pentru o clipă şi gândiţi-vă la un om la care ţineţi mult, cu care nu puteţi fi întotdeauna împreună. Chiar dacă această persoană nu este de faţă o veţi simţi aproape, ca şi cum este alături de voi. Poate fi prietenul vostru, pe care îl simţiţi mereu alături, indiferent de locul unde vă aflaţi. Amintiţi-vă o calitate a sa, timbrul vocii sau culoarea feţei, sau ochii, şi treptat vizualizaţi-l în întregime, adunându-l într-o imagine integrală pe care o depuneţi în inima voastră. Permiţînd amintirii despre acest om să-şi găsească locul în conştiinţa voastră, în convingerile şi valorile voastre, în fiinţa voastră, lăsaţi-vă pentru o clipă cuprins de acea iubire pură, fără graniţe, uriaşă şi tandră,  care nu cere nimic şi nu se străduieşte nimic să ofere, acea iubire care doar este. Încercaţi să simţiţi de unde vine, din ce profunzimi. Provine din inimă? Sau se află pretutindeni în jur şi vă contopeşte cu Universul?

Vizualizaţi această iubire ca pe-o lumină curată şi strălucitoare. Permiteţi-i să strălucească tot mai intens în interior şi în jurul vostru. Apoi luaţi această lumină şi transformaţi-o într-un fir de argint viu. Întindeţi-l de la inima voastră la inima persoanei dragi, conştienţi că acest fir de lumină vă va uni, indiferent de cât de departe în timp şi în spaţiu vă aflaţi.

Acest fir, pe care îl puteţi întinde spre nenumărate persoane, niciodată nu se va rupe şi lumina sa nu va înceta niciodată. De aceea, în această clipă când staţi în meditaţie, veţi putea vedea cum spre inima voastră se întind atâtea fire câţi oameni aţi întâlnit în viaţa voastră. Lăsaţi ca lumina acestor fire să se răspândească împrejur, lăsaţi-vă străbătut de aceste mesaje multicolore de la toţi oamenii pe care i-aţi cunoscut. Realizaţi că această lumină cuprinde cu strălucirea ei întregul Univers.

Deschideţi încetişor ochii, priviţi în jur. Faceţi exerciţiile de încheiere.

Cum vă simţiţi? Nu-i aşa că vă simţiţi mai luminoşi, mai curaţi, mai plini de solicitudine pentru cei din jur?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: