Qigong şi endocrinologie

 

La a 83 conferinţă anuală a Societăţii internaţionale de endocrinologie au fost prezentate câteva studii despre qigong.

În primul studiu s-a constatat că un program de exerciţii supervizat care consta din 4 şedinţe pe săptămână timp de 6 luni a mărit nivelul de colester bun (HDL) şi a îmbunătăţit nivelul de glucoză din sânge la pacienţii cu diabet de tipul 2.

În al doilea studiu efectuat de o clinică germană s-a constatat că exerciţiile de qigong îmbunătăţeau atât funcţiile imunologice cât şi comportamentul şi starea pihică la femeile internate cu cancer la sân.

În al treilea studiu s-au constatat diferenţe fiziologice cauzate de practicarea qigongului la diferite momente ale zilei, fapt binecunoscut în tradiţia orală a practicanţilor de qigong. Comparându-se practicanţi care practicau dimineaţa, la prânz, seara şi noaptea s-a observat că nivelul de hormoni de cortisol şi tirotropină  erau mai ridicate seara şi noaptea, în timp ce nivelurile de glucoză înregistrau scăderile cele mai dramatice noaptea comparativ cu celelalte perioade ale zilei. S-a mai constatat că hormonul de creştere era crescut în toate perioadele zilei la toţi practicanţii de qigong.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: