Autovindecarea – Ce mai este şi asta? – Întrebări pertinente

(de pe site-ul Qilingong Oradea)

de Carmen Şerbescu

Poate mulţi dintre voi v-aţi pus deja o serie de întrebări. Ne propunem să le dăm un răspuns.

Şi pentru asta, neavând întrebările, încercăm să ne punem în pielea voastră. Vom formula noi întrebările, şi vom da şi răspunsul.

Ei bine, îmi imaginez acest ipotetic personaj, ca fiind unul care este suficient de deschis la această temă şi pe deasupra îşi mai şi pune întrebări, şi chiar caută răspunsuri.

Ei bine să-i facem pe plac, să-i dăm drumul:

Întrebare: Ce este Autovindecarea?

Răspuns: Este aceea capacitate intrinsecă a fiinţei umane de a se vindeca pe sine. Ea este prezentă în fiecare din noi. Este activă în permanenţă. Doar că, şi-aici vine problema, omul dintr-un motiv sau altul nu o foloseşte sau ajunge să o blocheze. La cursul de Meditaţie de Autovindecare, reuşim să o punem în acţiune şi să o întărim.

Î.: Ce este meditaţia?

R.: Despre meditaţie s-au scris cărţi cât să umple o bibliotecă. Poate chiar mulţi dintre voi aţi citit câte ceva pe această temă. Cu toate acestea, faptul de a participa la o şedinţă de meditaţie echivalează citirea întregii biblioteci. Pentru ca să dau totuşi o idee cam ce este meditaţia, pot să vă spun ce se întâmplă la nivelul posturii, al corpului fizic: nu trebuie să faci nimic J, şezi pe un scaun (în cazul nostru) sau pur şi simplu pe jos. În general, eşti obişnuit să fii cu atenţia îndreptată spre exteriorul tău, spre lumea care te înconjoară. În meditaţie închizi ochii şi iţi întorci atenţia către interiorul tău.

(foto de pe site-ul Qilingong Oradea)

Î.: Cui se adresează acest Curs? Dacă am înţeles bine, persoanele bolnave pot să se vindece prin această metodă?

R.: Da, sunt multe astfel de cazuri când o persoană având o anumită boală, de multe ori catalogată de medicina alopată, clasică, chiar incurabilă , s-a vindecat folosind aceste metode.

Cursul de Meditaţie de Autovindecare, în schimb, este destinat în primul rând persoanelor sănătoase, celor care vor să stimuleze această capacitate, respectiv vor să o întărească. Dealtfel, chiar sănătos fiind, dezechilibrele energetice care conduc mai devreme sau mai târziu la apariţia bolii,  pot fi prezente.  Deci o permanentă reechilibrare  energetică şi o stimulare a mecanismelor de apărare şi refacere ale organismului este binevenită. Este mai uşor să previi o boală decât să o vindeci.

Î.: Acestea sunt exerciţii din Qigong?

R.: Da, Qigongul conţine atât exerciţii fizice cât şi de meditaţie. De multe ori Qigongul este denumit şi Arta Cultivării Vieţii. La fel cum cultivi o floare, cu perseverenţă la fel se întâmplă şi în Qigong. Spunem de altfel că în Qigong cultivăm trei aspecte, Jing – energia grosieră de fapt corpul fizic, Qi – energia mai fină, energia vitală, cea care întreţine viaţa, şi Shen – o energie şi mai fină, spiritul. Acestea nu pot fi separate. Sunt în interdependenţă, şi Qigongul se adresează tuturor celor trei aspecte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: