Arta respiraţiei corporale şi Micul Circuit Ceresc

de Robertino Bezman

Putine persoane stiu ca exista o multitudine de stiluri de a respira. Si mai putine stiu cum sa-si imbunatateasca procesul respiratiei. In general fiecare respira in acelasi mod – pe gura sau pe nas. Multi considera ca nasul si plamanii sunt singurele organe care ii ajuta sa respire. Ei uita insa cel mai mare organ al corpului prin care se poate respira …PIELEA, cu porii si capilarele ei. In practica Qigong-ului respiratia se realizeaza prin piele! Acest lucru se numeste Respiratie Corporala si este asemanatoare modalitatii prin care respira plantele. Neavand nas, plantele respira prin pori. Acest lucru permite, de exemplu, copacilor sa traiasca mai mult decat o fiinta omeneasca. Daca veti practica respiratia corporala in fiecare zi veti beneficia si Dvs. de o sanatate buna si de o viata mai lunga.

In practica Qigong-ului lucrul cu respiratia joaca un rol foarte important in vindecare si in atingerea unui standard de viata ridicat. Diferitele stiluri de respiratie duc, in Qigong, la diferite stiluri de viata.

Respiratia Corporala este un stil de respiratie de baza. Multe exercitii de Qigong au la baza doar acest stil de respiratie care este extrem de simplu si incredibil de util. Acest exercitiu va poate schimba in totalitate sanatatea si viata.

Respiratia Corporala are multe avantaje in comparatie cu respiratia normala. Elimina energia negativa din corp imbunatatind in acest fel sanatatea. Multe boli apar datorita acumularii de energie negativa in corp. Respiratia Corporala este modalitatea prin care aceasta energie negativa este eliminata in mod constant din corp.

Respiratia Corporala va poate proteja de influenta energiei negative din jurul Dvs. Majoritatea oamenilor sunt inconjurati de energie negativa provenind de la persoane bolnave, diferite animale, plante moarte, aer poluat, etc. Daca folositi Respiratia Corporala energia negativa din jurul Dvs. nu va va afecta.

Cel mai mare avantaj al Respiratiei Corporale este acela de a elimina cu eficacitate stresul, tensiunile si durerea. Obtinand astfel o stare de calm veti putea utiliza energia proprie pentru a-i vindeca pe cei din jurul Dvs.

Micul Circuit Ceresc este o tehnica care a fost tinuta in secret timp de mai bine de o mie de ani de cativa maestri de QiGong. Deoarece aceasta tehnica este foarte eficienta impotriva imbatranirii si a multor boli ea se mai numeste si Arta Longevitatii.

In China antica, maestrii QiGong si imparatii cautau o cale spre nemurire. La inceputul acestei cautari ei credeau ca exista o substanta care sa-i ajute sa traiasca pentru totdeauna. Au incercat sa amestece anumite materiale speciale pentru a obtine pilule (numite “Dan” in limba chineza). Pilulele obtinute in acest fel erau denumite “Dan extern”. Din pacate ele nu asigurau nemurirea nimanui.

Maestrii QiGong si-au dat seama ca era imposibil sa devii nemuritor cu ajutorul unui medicament extern. Ei stiau ca oamenii traiesc datorita Qi-ului (energiei vitale) pe care il au in corp. Oamenii imbatranesc pe masura ce aceasta energie vitala se reduce si mor atunci cand Qi-ul nu se mai afla in corp. Din acest motiv a aparut o metoda de vindecare interna numita Xiao Zhou Tian sau Micul Circuit Ceresc. Scopul ei era sa sporeasca qi-ul intern si astfel sa prelungeasca viata. Bineinteles ca oamenii nu pot trai la infinit dar pot trai mai mult decat in mod normal daca practica Micul Circuit Ceresc.

Functia principala a acestei tehnici este imbunatatirea sanatatii. In China se spune ca “de indata ce incepi sa practici Xiao Zhou Tian sute de boli vor disparea”. Micul Circuit Ceresc ajuta la cresterea cantitatii de qi din corp, desface blocajele de pe meridiane si intareste sistemul imunitar. Ca rezultat pot disparea multe dureri cronice, se poate preveni astfel imbolnavirea, se poate imbunatati functionarea creierului, se pot trezi diferite functii latente (al treilea ochi, de exemplu) si prelungi viata.

Cantitatea si calitatea vietii depind de energia vitala din organism. Qi-ul din corp poate fi clasificat ca qi primar si qi obtinut. Qi-ul primar provine de la parintii nostri de la care il primim in momentul conceptiei. Se mai numeste si Yuan Qi. Yuan Qi este forta vitala. Pe masura ce imbatranim si il consumam acest qi devine din ce in ce mai slab. De aceea batranii sunt mai predispusi la imbolnavirii decat cei tineri. Micul Circuit Ceresc poate mari cantitatea de Yuan Qi sau cel putin sa previna pierderea acestuia. Qi-ul obtinut provine din aer si hrana. El sprijina activitatea umana dar functioneaza bine doar cand Yuan Qi este indeajuns de puternic.

Micul Circuit Ceresc NU are efecte secundare negative. Totusi unele persoane care au probleme de sanatate se pot simti si mai rau practicand aceasta metoda. Acest lucru se intampla deoarece qi-ul actioneaza asupra problemelor de sanatate si astfel simptomele sunt mai evidente pentru o perioada de timp, de obicei pentru cateva zile. Dupa aceasta perioada ele dispar. Uneori pot exista perioade cand qi-ul incearca “din greu” sa desfaca anumite blocaje si sa deschida meridianele. In aceste perioade cei ce practica aceasta metoda pot resimti durere sau disconfort in anumite zone din corp. Aceasta stare dureaza de obicei doar cateva zile dupa care survine vindecarea. Asa cum spun chinezii:” inainte de vindecare apare uneori o durere mare”.

Micul Circuit Ceresc se practica in China de aproape 1 500 de ani. De curand aceasta metoda a fost facuta cunoscuta si publicului larg. Milioane de oameni au inceput sa practice aceasta tehnica si pana acum nu s-au inregistrat probleme datorate practicarii ei. Cu toate acestea se recomanda invatarea acestei valoroase metode de vindecare direct de la un maestru de QiGong.

Lasă un comentariu