Vindecarea cefei

Dacă vreţi să arătaţi bine, acordaţi mai multă atenţie cefei, deoarece ea este cea mai sensibilă parte a corpului vostru din punct de vedere cosmetic. Aici pielea este cea mai fină, şi îmbătrâneşte cel mai repede, deoarece sîngele circulă încet.

Cum să vă menajaţi ceafa, ca să nu vă dea de gol vârsta? Câteva sfaturi utile. Spălaţi-vă mai des ceafa cu apă rece  – asta intensifică circulaţia sanguină şi îmbunătăţeşte hrănirea pielii.

Nu dormiţi pe o pernă înaltă – din această cauză pe ceafăapar riduri adânci. Aceasta este valabil când dormiţi pe spate. Când dormiţi culcate în lateral, perna trebuie să fie mai înaltă, cât  este lăţimea umărului vostru.

Nu vă cocoşaţi, nu umblaţi cu capul aplecat în jos – menţineţi-vă spatele drept, ridicaţi sus capul. În plus, această vă fereşte de o bărbie dublă. Iar de acestă neplăcere nu sunt ferite nci măcar femeile slabe. Dacă totuşi a doua bărbie începe să se observe, este folositor să vă bateţi bărbia cu mâna dreapta cu dosul palmei. Dacă staţi mult aplecate – la servici, la citit – nu uitaţi că ceafa trebuie să se odihnească. Aceasta este valabil pentru toate părţile corpului şi toate organele interne care sunt solicitate intens. Cum spune Maestrul Lin Kai Ting: „Cuţitul folosit mult timp trebuie ascuţit din când în când.” Când vă amintiţi încercaţi să faceţi exerciţiul „Cocorul nemuritor duce ciocul să bea apă”.

De câteva ori pe zi este util să vă bateţi gâtul cu tehnica cunoscută de cei care au fost la curs. Este important de reţinut că aceste bătăi nu sunt pur mecanice, ci energetice, cu ajutorul activităţii mentale qi-ul (energia) este îndreptat acolo unde ne este atenţia.

Dimineaţa şi seara acordaţi-vă cinci minute exerciţiilor de qigong (la alegere): „Caută norii”, formei a 3-a şi a 12-a din Yi Jin Jing (Transformarea tendoanelor), secţiunii a 4-a şi a 6-a din Brocard.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: