Colectarea energiei

Colectarea de energie permite hrănirea organismului cu energie esenţială din Univers, care se găseşte în cantităţi nelimitate. Energia esenţială acumulată de organism nu numai vindecă corpul, dar ne poate chiar întineri. Colectarea de energie este o metodă de „reîncarcare a  bateriilor” astfel încât prin practicarea qigongului nu numai consumăm, ci şi recuperăm o parte din energie.

Colectarea energiei se face în Xia Dantian, o regiune din interiorul corpului nostru căreia îi corespunde punctul de  suprafaţă aflat la trei degete sub ombilic. Xia Dantian este depozitul energiei vitale. Aici se află sursa vieţii, izvorul  ei. Anticii spuneau că dacă apele izvorului sunt bogate şi râul va fi mare şi curgerea puternică. În schimb, dacă izvorul este firav atunci şi râul va fi doar un firicel de apă care poate seca oricând. Colectând energie în Xia Dantian se aduce qi proaspăt la izvor pentru a hrăni viaţa.

Xia Dantian se află în vecinătatea rinichilor, care în medicina tradiţională chineză sunt rinichii propriu-zişi (rinichii interni) şi organele genitale (rinichii externi) Rinichiul este organul vital primordial, care se dezvoltă prima dată în embrion. Rinichii sunt legaţi de elementul apă conform teoriei celor 5 elemente şi controlează dezvoltarea măduvei osoase. Apa este leagănul vieţii, fără apă nu este posibilă viaţa.

Medicina occidentală a descoperit că dezvoltarea rinichilor se face în trei etape. În prima etapă se formează pronefrosul în regiunea cervicală, care la peşti va constitui rinichiul definitiv. Pronefrosul degenerează şi din el apare mezonefrosul utilizat la formarea aparatului genital. Mezonefrosul constituie rinichiul definitiv la amfibieni. În ultima etapă se formează metanefrosul în regiunea sacrală şi  constituie aparatul urinar la om.  Distrugerea pronefrosului este urmată de apariţia unui mezonefros incomplet şi de lipsa totală a metanefrosului, rinichiul final. Strânsa legătură dintre rinichi şi organele genitale continuă şi după faza embrionară, multe disfuncţionalităţi ale rinichilor determină îmbolnăviri ale organelor genitale şi invers.

Rinichii embrionari se întind pe tot traiectul coloanei vertebrale şi ulterior controlează creşterea măduvei osoase, datorită capacităţii lor de a transforma vitamina D într-un compus mai activ care accelerează absorbţia calciului în intestin şi incorporarea sa în ţesutul osos.

Revenind la colectarea de energie, aceasta o putem face de 4 ori pe zi, cele mai indicate ore sunt cele când are loc  transformarea reciprocă yin-yang: dimineaţa între 5-7 (energia yin se transformă în yang), la prânz între 11-13 (energie yang maximă), seara între 17-19 (energia yang e transformă în yin), noaptea între 23-1 (energia yin minimă).

La început nu se colectează mai mult de 10 minute chiar dacă avem impresia că o cantitate mai mare de energie esenţială vindecă mai repede şi mai bine corpul. Motivul este că, corpul nu este obişnuit şi nu va suporta atât de multă energie. Trecerea trebuie făcută gradat. Trebuie să-i oferim timp organismului să se adapteze, în timp ce elimină Bing qi- ul şi se însănătoşeşte.

Dacă nu eliminăm energia patogenă Bing qi nu avem unde să colectăm energia sănătoasă Zhen qi. Este ca şi cum am avea un pahar plin ochi cu apă tulbure şi am dori să o curăţim turnând apă limpede. Apa curată, limpede, nu poate pătrunde în pahar până nu eliminăm o parte din apa tulbure.

Colectarea de energie nu se face separat, este necesar să aplicăm şi alte tehnici de qigong, care să elimină sau să extragă Bing qi-ul.

Există şi legătura inversă: în toate practicile de extragere a Bing qi-ului există o etapa finală în care este necesară introducerea de energie Zhen qi. În caz contrar, pacientul căruia i se face extracţia se poate simţi rău  datorită pierderii unei cantităţi de energie (nu contează că este patogenă sau stătută, este o energie care susţine şi hrăneşte corpul).

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: